20 професій, які штучний інтелект може відібрати у людей: Chat GPT сам сформував список

Безсумнівно, поява Chat GPT в Україні була довгоочікуваною подією, тож нині його активно використовують в найрізноманітніших цілях. Водночас така інновація викликає занепокоєння у представників багатьох професій, яких Chat GPT цілком міг би замінити.

Журналіст та автор розсилки про ШІ The Rundown AI Роуен Чунг вирішив запитати у GPT-4, які 20 професій він опанує настільки добре, що зможе замінити у цих справах людей.

У відповідь він отримав не лише перелік професій – чат-бот назвав також свої переваги над людьми у цих галузях.

Так, до списку професій, які може відібрати ШІ увійшли:

Така відповідь чат-боту викликала скептицизм у багатьох коментаторів під постом Роуена Чунга. Журналістів ProSlav, зокрема, зацікавила професія новинного репортера. Адже тут необхідно бачити, розуміти і описувати навколишні події. Тож ми вирішили сформувати запит «Чи є ймовірність того, що в майбутньому GPT зможе відібрати в людей професію новинного оператора?».

«На сьогоднішній день GPT є потужним інструментом для обробки природної мови, який може виконувати багато завдань, включаючи створення текстів на різні теми. Однак, хоча GPT може генерувати високоякісні тексти, він не має свідомості, розуміння суспільного контексту та етики, які є важливими аспектами професії репортера. Тому, на даний момент, немає підстав для припущення, що GPT може замінити репортерів у медіа-індустрії. Хоча машинне навчання може допомогти автоматизувати деякі рутинні процеси, такі як відбір інформації, аналіз даних та форматування тексту, роль репортера полягає в більш складних задачах, таких як проведення інтерв’ю, збір фактів та взаємодія зі своєю аудиторією. Отже, хоча GPT може створювати якісні тексти, він не зможе замінити репортерів у медіа-індустрії», – відповів ШІ.

Певно, все ж у деяких професіях ШІ може стати ефективним інструментом, а не повністю замінити людину. Також варто відмітити, що подальший розвиток ChatGPT може створити нові професії, нові робочі місця та цілі галузі економіки.

Нагадаємо, у Києві та області скоротять комендантську годину.

Exit mobile version