23 вересня розпочалися навчальні військові збори: хто бере участь?

Сьогодні, 23 вересня розпочалися навчальні збори “Об’єднані зусилля -2021” для підрозділів територіальної оборони Київської області. 

Як повідомив “ProSLAV” начальник Бориспільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Юрій Бурляй, ці збори стартували й на території Бориспільського району, куди входить Переяславська міська територіальна громада.

 Приймають участь усі військовозобов’язані, які підписали контракт на проходження військової служби в резерві в батальйоні територіальної оборони, або ж ті, хто приписані колишнім військкоматом (тепер ТЦК, – ред.) до складу батальйону, куди входить офіцерський, сержантський та рядовий склад. 

Сьогодні навчання стартувало з урочистих заходів, під час яких приведено до присяги на вірність України тих, хто цього не робив раніше та підняли державний стяг. До присутніх звернувся міський голова Переяславської МТГ Вячеслав Саулко та голова Бориспільської райдержадміністрації Руслан Дяченко.

Протягом дня відбувалося отримання зброї, а вже завтра, 24 вересня, розпочнуться навчальні бойові дії –  стрільби та заняття з підготовки. 

Військові навчання на Переяславщині триватимуть до 1 жовтня включно та охоплюють всі військовозобов’язані категорії громадян. 

Exit mobile version