5 ключових вмінь та навичок для вашої кар’єри: що цінуватимуть роботодавці навіть через 10 років

Передбачити, які професії будуть популярні в майбутньому, досить непросто. А от простежити, які вміння та навички цінуватимуть роботодавці через 10 років – цілком реально. Про це розповідають на платформі «Дія. Безбар’єрність», передає Proslav.

5 ключових вмінь та навичок для вашої кар’єри: що цінуватимуть роботодавці навіть через 10 років

1. Критичне мислення

Особливо актуальним це вміння стало сьогодні, у часи фейкових новин та постправди. Щоб розвинути в собі критичне мислення, потрібно читати багато профільної літератури, проявляти допитливість і вміти правильно простежувати причинно-наслідкові зв’язки.

2. Гнучкість

У сучасному світі постійно з’являються нові технології, які диктують нові правила гри. Той, хто зможе опанувати ці правила і вміло адаптувати під них свою справу – однозначно матиме перевагу серед інших.

3. Креативність

Це одна з найважливіших навичок на ринку. Справа в тому, що величезні об’єми інформації та інструменти для покращення бізнесу сьогодні доступні чи не кожному Утім, саме вміння креативно застосувати ці інструменти зробить вас бажаним працівником будь-якої компанії навіть через 10 років.

4. Технологічність

Роботодавці дедалі частіше очікують, що, окрім своєї прямої сфери відповідальності, працівник володітиме якимось додатковим ПЗ. Це, до прикладу, можуть бути графічні редактори (Photoshop, Sketch, Figma тощо) чи володіння однією-двома CMS (наприклад, WordPress).

5. Навички віддаленої роботи

Все більше компаній беруть до себе на роботу позаштатних працівників або користуються послугами аутсорс-партнерів та фрилансерів. Так, за інформацією фриланс-платформи Freelance.ua, у 2006 році на її ресурсі було зареєстровано тільки 970 працівників. Сьогодні їхня кількість – понад 700 тисяч. Найчастіше ці працівники надають цифрові послуги, як-от графічний дизайн, програмування, копірайтинг, веброзробка.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні зросте мінімальна зарплата.

Exit mobile version