5 станцій столичної підземки збираються дерусифікувати – як на це можуть вплинути переяславці?

Київський метрополітен розпочав публічне онлайн-опитування щодо перейменування 5 станцій метро, назви яких пов’язані з Росією чи Білоруссю. Нові назви обиратимуть для станцій «Мінська», «Героїв Дніпра», «Берестейська», «Дружби народів» та «Площа Льва Толстого» – про це пише сайт столичного метро.

Аби запропонувати свій варіант, потрібно не пізніше ніж 15 травня 2022 року заповнити онлайн-форму.

Повідомляється, що після опрацювання наданих варіантів буде проведемо постанційне голосування за остаточні назви. Поза тим, свій висновок зробить й профільна комісія з перейменувань. Потім проєкт рішення буде винесено до сесійної зали. Відомо, що ініціативу вже підтримав київський міський голова Віталій Кличко, і навіть висловив пропозицію перейменувати станцію «Мінську» у «Варшавську».

Наразі питання перейменування не є пріоритетним, бо метрополітен насамперед відновлює інфраструктурну і транспорту роботу. Водночас керівництво метрополітену вважає дерусифікацію не меншою ділянкою роботи, яку потрібно зробити. 

Нагадаємо, днями ми знайомили вас з актуальним переліком маршрутів наземного громадського транспорту та метрополітену столиці.

Exit mobile version