85% громадян вірить у перемогу України: найменше впевнені у тому, що це буде скоро жителі Сходу

85% громадян, в цілому, мають впевненість у тому, що Україна зможе відбити напад рф. Як свідчать результати загальнонаціонального опитування соціальної групи “Рейтинг” щодо динаміки суспільних настроїв населення України, не впевнені у цьому 15% наших співвітчизників, пише Proslav.

85% громадян вірить у перемогу України: найменше впевнені у тому, що це буде скоро жителі Сходу
85% громадян вірить у перемогу України: найменше впевнені у тому, що це буде скоро жителі Сходу

Опитування було проведено серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок.

Повідомляється, що на думку українців, важливою умовою перемоги є міжнародна підтримка – 19% опитаних вважають, що перемога України можлива без міжнародної допомоги, а 79% не впевнені, що без західної допомоги нам вдасться перемогти.

Загальний відсоток переконаних у перемозі суттєво не змінився, але за півроку знизився відсоток тих, хто був у цьому абсолютно впевнений: у червні абсолютна певність щодо перемоги була у 71% українців, наразі – у 42%.

Які зміни та як різниться свіжа статистика?

Водночас, зріс відсоток тих, хто не вірить в перемогу (з 3% у червні минулого року до 15% зараз), а більше абсолютної впевненості у перемозі України мають старші та ті, у кого воюють родичі.

Також якщо серед 18-35-річних українців абсолютно впевнені у перемозі 31%, то серед респондентів віком 51+ таких 50%. 31% вважають, що для перемоги над росією Україні знадобиться півроку чи менше.

У той же час, усе частіше (39%) говорять, що для перемоги потрібно більше року. Така позиція стала загалом більш поширеною порівняно з червнем 2023 коли так вважали 25%.

Чим молодші респонденти, тим довшим, на їхню думку, є шлях до перемоги. Зокрема, молодь віком 18-35 років більш схильна вважати, що для перемоги потрібно понад рік (52%), аніж респонденти віком 36-50 (38%) або 51 і старше (31%).

На Сході України найменше впевнені в перемозі:

Мешканці Сходу України найменш упевнені в конкретних часових рамках перемоги. 38% опитаних там не змогли відповісти коли чекати перемогу, у той час як в інших регіонах частка такої відповіді була не більше чверті.

А тим часом понад 2500 правок подали до законопроекту про мобілізацію, тисячі ув’язнених громадян виявили бажання приєднатися до лав ЗСУ, а Rheinmetall побудує в Україні новий завод з виробництва боєприпасів спільно з українською компанією.

Exit mobile version