Аби зробити українські книги доступними у будь-якій частині світу: в Україні створили видавництво електронних книжок

Випускниці кафедри «Видавничої справи та редагування» Київської політехніки, фахівчині комунікацій Олена Новіцька та Анна Свиридюк запустили видавництво електронних книг Olean, яке спеціалізуватиметься на темах бізнесу, політики й психології.

Аби зробити українські книги доступними у будь-якій частині світу: в Україні створили видавництво електронних книжок

«У час, коли кожен українець стає воїном у своїй у царині, ми вирішили долучитись до розвитку українського книговидання», – пишуть співзасновниці.

Для видавництва вибрали електронний формат, адже відсутність витрат на друк знижує ціну книги. Це дозволить українцям, які перебувають за кордоном, мати змогу читати українські книги.

Своїм покликанням дівчата вважають видавання найактуальніших книжкових новинок зі всього світу українською мовою.

Команда досліджує книжкові ринки Іспанії, Франції, Мексики, Китаю та інших країн світу в пошуках нових тем і авторів: «Ми піклуємось, щоб створені нашою командою електронні книги були максимально корисними, а отримані знання наші читачі змогли без вагань застосовувати на практиці».

У планах OLEAN – видати п’ять книжок до кінця 2022 року, потім розпочати випуск аудіокнижок. Згодом видавництво планує запустити свій ютуб-канал з анотаціями.

Ще одна гарна новина для українців – YouTube запустив автоматичні українські субтитри.

Exit mobile version