Ада Роговцева читатиме текст Ірини Цілик: Радіодиктанту національної єдності-2022 таки бути

Традиційно, у День української писемності та мови, 9 листопада відбудеться вже 22-й Радіодиктант національної єдності. Він звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура з 11:00 за київським часом. Водночас флешмоб наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Взяти участь може кожен бажаючий у будь-якому куточку світу. Про це повідомив член правління «Суспільного» Дмитро Хоркін в ефірі «Українського радіо».

Ада Роговцева читатиме текст Ірини Цілик: Радіодиктанту національної єдності-2022 таки бути

Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. До методичної роботи над Радіодиктантом долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

«Цьогорічний Радіодиктант – це перш за все українська акція єднання, де б ми не були. Завдяки можливостям Українського Радіо до Радіодиктанту кожен може долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об’єднує всіх нас», – ділиться Дмитро Хоркін.

Ада Роговцева читатиме текст Ірини Цілик: Радіодиктанту національної єдності-2022 таки бути
фото Суспільне Мовлення

Повідомляється, що написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. У різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

«Де б ви не були, де б не знаходились, пишіть Радіодиктант національної єдності разом з нами. Ми не перевіряємо знання, це не форма контролю. Ми хочемо, щоб цей диктант писали люди різних професій та інтересів, щоб показати всьому світу, як нас багато. Головне, що ми всі об’єднаємося», – наголосив Дмитро Хоркін.

Нагадаємо, для українських школярів розробили освітній онлайн-курс з основ цивільної безпеки в стилістиці гри Minecraft.

Exit mobile version