Ансамбль української пісні «Дем’янчанка» з Переяславщини став переможцем міжнародного фестивалю-конкурсу

Народний аматорський ансамбль української пісні «Дем’янчанка» з Переяславської громади став лауреатом І премії XXV міжнародного багатожанрового фестивалю-конкурсу «Світ у твоїх долонях», який відбувся 9 березня у Центрі Культури «Святошин» міста Київ, передає Proslav.

Ансамбль української пісні «Дем'янчанка» з Переяславщини став переможцем міжнародного фестивалю-конкурсу
Ансамбль української пісні «Дем’янчанка» з Переяславщини став переможцем міжнародного фестивалю-конкурсу

Під час заходу благодійний фонд «Завжди Надія» проводив збір коштів на потреби Збройних Сил.

На конкурсі колектив «Дем’янчанка» виконав пісні «Гарний козак» і «Заповіт» на вірші Тараса Шевченка. В результаті журі присудило ансамблю почесне І місце.

«Приємно було, коли колектив заспівав «Заповіт», увесь зал, піднявшись на ноги, разом з нами виконав цю пісню. Це було вражаюче. Члени журі висловили подяку за такий твір, і сказали, що це рідкість серед аматорських ансамблів», розповів на своїй фейсбук-сторінці художній керівник «Дем’янчанки» Владислав Брик.

Він додав, що колектив не лише поринув у атмосферу творчості й таланту, а й отримав важливі для них професійні коментарі та поради. А також відзначив сучасну сцену, якісні звук та світло, LED-екран, професійні відео- та фотозйомку.

«Дякуємо організатору фестивалю-конкурсу Ірині Кисиленко за таку потрібну роботу в творчості, де є можливість допомогти нашим ЗСУ. Дякуємо журі за високу оцінку нашого колективу. Щира подяка нашим спонсорам – родині Григоренків, а саме Тетяні Миколаївні, яка є нашою творчою матір’ю, що піклується про колектив, як про своїх дітей. Дякуємо вам за фінансову підтримку і можливість бути на таких заходах!», – написав музикант.

Нагадаємо, у Переяславі вшанували памʼять Тараса Шевченка з нагоди 210-річчя від дня його народження.

Exit mobile version