«Бахмут» та «За єнота»: українські волонтери показали нові морські дрони

Українські волонтери презентували нові зразки морських дронів. Повідомляє Proslav з посиланням на сторінку у Twitter Ігора Лаченкова та телеграм-канал Сергія Стерненка.

«Бахмут» та «За єнота»: українські волонтери показали нові морські дрони

На фото, оприлюднені волонтерами, зображено два морських дрони, які отримали назву «Бахмут» та «За єнота».

За своєю формою вони нагадують ударні дрони, які створили справжній переполох 28 жовтня у бухті Севастополя. А відразу після цього інциденту Президент України Володимир Зеленський закликав світову спільноту долучитись до збору коштів на флот зі 100 таких човнів, щоб забезпечити захист акваторії українських морів.

Такі надводні дрони – розробка суто українських інженерів. Вони можуть слугувати, як розвідники на великих відстанях, спостерігати за береговою активністю, супроводжувати судна традиційного флоту, конвоювати торгові судна тощо.

Морські дрони
Ілюстративне зображення українського морського дрону

Перші морські безпілотні апарати оснащувались системою автопілотування, відео-трансляцією, включаючи нічне бачення, основним та резервним модулем зв’язку та бойовою частиною для ураження ворожих цілей.

Сьогодні ж зранку знову таки у бухті Севастополя прозвучали вибухи. За даними так званого керівництва Криму, Україна використала надводні та повітряні безпілотники. Відео ранкової бавовни можна переглянути у телеграм-каналі Ігора Лаченкова.

Нагадаємо, 22 березня відбудеться показ заключного фільму трилогії про воєнну розвідку «Харківський контрнаступ. Земля». Про що стрічка та де дивитись – розповідаємо у нашому матеріалі.

Exit mobile version