Батьки школярів гімназії №3 у Переяславі зібралися на суботник для облаштування укриття

Сьогодні у Переяславській гімназії №3 батьки школярів зібралися на суботник. Чоловіки займалися прибиранням ґрунту та каміння у підвальному приміщенні на території школи. Proslav побував там та готовий розповісти деталі.

Батьки зібрались самі для того, щоб пришвидшити можливість навчання їх дітей в стінах закладу, розповідає директор школи Володимир Кондусь.

«Рано чи пізно ми повинні повертатися до очного навчання. Діти втрачають комунікацію, від цього страждає духовна сторона. Діти хочуть спілкуватися і бачити вчителя. Вони хочуть бути в школі», – говорить директор школи.

«Без підтримки міської влади ми нічого не зробимо. Тут потрібно замінити комунікації та вкладати кошти. Але батьки зробили перший крок й роблять своїми силами дуже важку роботу. Вони власноруч винесли близько двох тон металу від старих котлів», – додає Володимир Кондусь.

З нами погодився поспілкуватися і батько школяра Павло. Він запевнив, що в будь-якому випадку укриття треба зробити, бо воно потрібне для дітей. Ми поцікавилися у нього, чи змінилася позиція батьків школярів до очного навчання з початку навчального року: «Змінилася. Багато батьків на початку навчального року були за дистанційне навчання. Однак, за цей період багато з нас змінило свою думку, адже дітям треба спілкуватися. А для цього їм треба школа».

На попередній сесії Переяславської міської ради було заявлено, що планується відновлення очного навчання у всіх школах громади з 1 вересня.

Щодо укриття у гімназії №3, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко запевнив у спілкуванні з Proslav, що міська влада буде допомагати. Зокрема, планують зробити вентиляцію, бетонування та відремонтувати стіни.

«Є технічна можливість з’єднати приміщення старої котельні та майстерні. Таким чином можна отримати сховище на 100 осіб та мати можливість навчати дітей у дві зміни або змішано», – додає керівник відділу освіти Переяславської громади.

Тим часом у закладах освіти планують ввести вивчення правил дорожнього руху. Нещодавно було зареєстровано відповідний законопроєкт. Детальніше – читайте тут.

Exit mobile version