Батьки школярів у Переяславі прийшли до міської ради: поскаржилися на онлайн-навчання та відсутність укриттів (відео)

Сьогодні, 19 січня, на 44-тій сесії Переяславської міської ради долю часу  приділили обговоренню освітнього процесу в закладах освіти Переяславської МТГ в період воєнного стану, адже це одне з найактуальніших питань, яке нині активно проговорюється переяславцями. Його, на основі звернень батьків, винесла на порядок денний депутатка Марина Навальна.

Батьки школярів у Переяславі прийшли до міської ради: поскаржилися на онлайн-начання та відсутність укриттів (відео)

ProSlav був на місці, фіксував ситуацію, розмовляв з батьками та представниками міської влади та депутатського корпусу.

Батьки школярів у Переяславі прийшли до міської ради: поскаржилися на онлайн-навчання та укриття

За повідомленням кореспондентів ProSlav, на розгляд питання завітали батьки учнів шкіл громади – вони мали нагоду особисто задати свої хвилюючі та наболілі питання начальнику відділу освіти Петру Ярмоленку. Переважно, репліки стосувалися не лише якості надання освітніх послуг, а й відсутності укриттів у закладах.

Відповідаючи на питання батьків, Ярмоленко вкотре уточнив, що відділ освіти керується постановою Кабінету міністрів про організацію освітнього процесу у воєнний час. Від так навчатися очно школярі можуть лише за наявності у закладі укриття з відповідною кількістю місць для тих, хто навчається та навчає – можливість облаштування укриття визначає спеціальна комісія. Нині у Переяславі очно й у дві зміни навчаються учні молодших класів на базі гімназій №1 та №2. Гімназію №1 відвідують першо- та другокласники гімназій №1, 3, 5 та Переяславської початкової школи. Натомість гімназію №2 відвідують початківці зі шкіл №2, 4 та ліцею імені Володимира Мономаха. Решта учнів навчаються дистанційно, хоча у відділі освіти не виключають перспективу появи третьої навчальної зміни.

Яка ситуація з укриттями наразі? Друга школа має невеликий технічний підвал з одним виходом, а поява другого може привести до руйнування будівлі. Водночас підприємство «НУС» надало у користування освітянам своє укриття. Третя та п’ята школа укриттів не мають, а гімназія та шоста школа мають підвальні приміщення, але укриття там буде небезпечним для дітей. Сьома школа є панельною, тому організувати навчання там у воєнний час неможливо. Сховище четвертої школи є державним режимним об’єктом, до якого немає доступу. Зрушити справу не допомагають навіть звернення до Міністерства економіки міської влади, які просили надати його для використаня учасниками освітнього процесу. У відповідь на звернення, яке продемонстрував активіст Богдан Тищенко, у Мінекономіки лише підтвердили, що це справді режимний об’єкт, який використовують за призначення. 

Ярмоленко каже, що освітяни роблять усе можливе. Приміром, пробували отримати укриття Державної архівної служби, проте успіху не мали. Вислухавши усі думки, депутатський корпус доручив відділу освіти розробити план та графіки додаткових варіантів для очного та дистанційного навчання учнів середніх та старших класів у закладах освіти громади. Поза тим, розробити низку заходів щодо покращення якості надання освітніх послуг. Звіту чекатимуть за місяць – на наступній сесії. Поки його визнали таким, що потребує якості та доступності.

Exit mobile version