Baykar буде будувати БПЛА в Україні. Вже створено відповідну компанію

Безпілотні літальні апарати від компанії «Baykar Makina» стали одним із символів нової фази російсько-української війни. Попит на безпілотники Bayraktar викликав ажіотаж серед українських волонтерів, а сама компанія укорінилась у свідомості наших громадян, як вірний друг та партнер. Насамперед, завдяки своїй позиції та цілодобовій допомозі Україні.

Baykar буде будувати БПЛА в Україні. Вже створено відповідну компанію

За повідомленням Василя Бондаря, турецька компанія, що розроблює та виготовляє БПЛА, придбала ділянку для будівництва заводу в Україні. А власник «Baykar Makina» створив свою українську компанію. Про це заявив посол України в Туреччині в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

«Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і надіслав її до парламенту на ратифікацію, угоду про будівництво самого заводу», – повідомив Бондар.

«Ця компанія вже придбала земельну ділянку, вони розробили проект самого заводу та мають намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов’язання власників компанії зробити це виробництво в Україні. І воно не тільки політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів», – заявив український посол.

Байрактар у тренді українських волонтерів. Благодійний фонд «Повернись живим» придбав цілий комплекс Bayraktar TB2. Як їм це вдалось та що входить до складу – читайте у нашому матеріалі.

Exit mobile version