БЕБ на Переяславщині викрили схему реалізації нелегально виготовлених сигарет

Детективи ТУ БЕБ у Київській області викрили схему реалізації нелегально виготовлених сигарет, яку налагодила родина з Переяславщини. Повідомляє Proslav з посиланням на телеграм-канал Бюро економічної безпеки України.

БЕБ на Переяславщині викрили схему реалізації нелегально виготовлених сигарет

За словами детективів, незаконну діяльність організував місцевий мешканець. До схеми чоловік залучив ще трьох родичів. Разом вони налагодили постачання тютюнових виробів без марок акцизного податку та подальший їх продаж через мережу роздрібної торгівлі. Мережа нараховувала 7 торгових точок.

«Детективи БЕБ провели обшуки у помешканнях фігурантів, місцях продажу сигарет та транспортних засобах. В результаті з незаконного обігу вилучено контрафактні підакцизні товари орієнтовною вартістю 4,2 млн грн», – йдеться у дописі.

Досудове розслідування триває. Встановлюються деталі схеми постачання тютюнової продукції. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Київської обласної прокуратури.

У БЕБ зазначають, що фігурантам загрожує покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Нагадаємо, нещодавно начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомляв, що у регіоні посилять заходи з протидії незаконному обігу підакцизних товарів.

Exit mobile version