Більшу частину Київщини вже розміновано – ДСНС

На більшій частині Київської області вже знайдено, вилучено та знешкоджено вибухонебезпечних предметів, які залишились після окупації регіону. Повідомляє Proslav з посиланням на заяву заступника начальника частини піротехнічних робіт ДСНС України, підполковника Дениса Трачука в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Більшу частину Київщини вже розміновано – ДСНС

Він, зокрема, заявив, що ще залишаються окремі випадки, коли місцеві жителі знаходять боєприпаси. Й зауважив, що працівники піротехнічної служби на це оперативно реагують.

«Також люди повертаються у свої домівки і звертаються до нас, щоб ми їх обстежили на предмет ВНП. Але загалом більша частина території Київщини вже очищена (від боєприпасів – ред.)», – уточнив Трачук.

Підполковник також повідомив, що немає точної відповіді на питання скільки за день сапер може розчистити території від вибухонебезпечних предметів. Оскільки це залежить від так званої «забрудненості» мінами та металами. Трачук наголосив, що рятувальники при проведенні робіт користуються металошукачами.

«І коли ми виявляємо якийсь сигнал, ми маємо з ним попрацювати певний час. Тобто, пропускати сигнали не можна, так як ми можемо пропустити міну. Загалом бувають території, на яких чисто, і швидше йде робота, а бувають такі, що потрібно кожен сантиметр потрібно зупинятися (щоб перевірити, чи є ВНП – ред.)», – підкреслив піротехнік.

Нагадаємо, нещодавно рятувальники провели обстеження укриття Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи.

Exit mobile version