Благодійний проект «Довгі руки ТрО» виконано на 61%: які області вже закрили потребу

На проект «Довгі руки ТрО» зібрано коштів на 61% від потреби. Повідомляє Proslav з посиланням на офіційний сайт благодійного фонду «Повернись живим».

Благодійний проект «Довгі руки ТрО» виконано на 61%: які області вже закрили потребу
Благодійний проект «Довгі руки ТрО» виконано на 61%

БФ нещодавно запустив проект «Довгі руки ТрО». Його суть полягає у забезпеченні підрозділів Територіальної оборони кожної з областей України розвідувально- ударні розрахунками.

«Збираємо для Сил ТрО 333 000 000 гривень на розвідувально-ударні комплекси (РУКи*) зі 120-мм мінометами», – йдеться на сайті.

До 60-мм та 82-мм мінометів, які вже є на озброєнні у бригад ТрО, фонд планує закупити 120-мм міномети, які збільшать дальність вогневого ураження з 4 км до 7,1 км.

«Загальна ціль збору – 333 000 000 гривень, але, оскільки Сили ТрО сформовані за регіональним принципом, ми просимо вас підтримувати бригади у різних областях», – пояснюють благодійники.

Особливістю проекту стало також те, що люди могли жертвувати кошти підрозділу окремої області. Завдяки цьому, можна побачити жителі яких регіонів активніше підтримали реалізацію.

Благодійний проект «Довгі руки ТрО» виконано на 61%: які області вже закрили потребу
Сума, яку вдалось зібрати станом на 27 лютого 2023 року

Тож, наразі серед лідерів Київ, Львів, Київська та Львівська області. Столиця з регіоном «виконала» план на 100%, зібравши 32 632 070 грн. Туристична перлина України разом з областю перевиконали план, зібравши 21 860 592 грн, з 21.6 млн грн необхідних.

Результати інших областей:

Більша сума кінцевого збору для кожного регіону пояснюється більшою кількістю підрозділів Територіальної оборони. Наприклад, у Києві та Київській області таких вже три.

Що буде входити до комплекту, який планує закупити благодійний фонд «Повернись живим».

КОЖНА БРИГАДА ТРО ОТРИМАЄ КОМПЛЕКС, ДО ЯКОГО ВХОДЯТЬ:

В інтерв’ю виданню «Українська правда» керівник фонду Тарас Чмут висловив сподівання, що проект «Довгі руки ТрО» буде просуватись значно активніше. Волонтер закликав небайдужих приєднатись задля закриття потреб підрозділів Територіальної оборони у розвідувально-ударних комплексах.

Долучитись до збору коштів можна, перейшовши за посиланням. Далі необхідно обрати область, яку ви хочете підтримати й пожертвувати будь-яку суму грошей.

Довідка: Тарас Миколайович Чмут – військовий аналітик, сержант резерву морської піхоти ВМСУ, волонтер, учасник російсько-української війни. Засновник «Українського мілітарного центру». Голова фонду «Повернись живим».

Нагадаємо, у Переяславі продовжують збирати допомогу для Сил оборони. Що потрібно – можна дізнатись у нашій публікації.

Тим часом добровольці НГУ «Азов» готуються до наступу. Як долучитись до бригади – відповідь тут.

Exit mobile version