Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 21 липня 2022

Триває 148 доба повномасштабної війни, яку розв’язала росія. Захисники України продовжують стримувати ворога, а на окремих напрямках вдало контратакують і завдають окупантам відчутних втрат у живій силі й техніці.

Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 21 липня 2022

БОЙОВІ ДІЇ

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 21.07 орієнтовно склали:

Найбільших втрат противник зазнав на Слов’янському напрямку.

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ:

«Я мав розмову з Президентом Болсонару, і дякую йому за цю розмову. Це не перша моя розмова з Президентом Бразилії. Я не підтримую його позицію нейтральності. Я не вважаю, що у війні у світі можна бути нейтральним. …Не можна бути десь посередині. Не можна сказати, я готовий бути посередником. Посередником у чому? Посередником у війні між ким і ким? Тут війна росії проти народу України. Вони на нашій території… Нейтральністю ми даємо можливість путіну думати, що він не наодинці у цьому світі».

СИТУАЦІЯ В РОСІЇ:

МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА

«Я хочу … дати кілька порад моєму наступнику, ким би він або вона не були. По-перше, тримайтеся ближче до американців, заступайтеся за українців, заступайтеся за свободу і демократію всюди… 

Ми допомогли, я допоміг цій країні пережити пандемію та допомогли врятувати іншу країну від варварства… Місія в основному виконана».

«Я думаю, для наших партнерів у Польщі, США, Франції, Німеччині або для наших турецьких партнерів це хороший шанс протестувати їх озброєння. Тому давайте нам інструменти, ми закінчимо роботу, і у вас буде нова інформація… Ми ділимося всією інформацією та досвідом із нашими партнерами. Ми зацікавлені у тестуванні сучасних систем у бою проти ворога». 

Міністр також зазначив, що Україні для ефективного захисту потрібно близько 50 HIMARS і РСЗВ М270. Для контрнаступу Україні треба приблизно 100 HIMARS та додаткові БТР, БМП і розвідувальні дрони.

Exit mobile version