Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 22 липня 2022

Триває 149 доба героїчного протистояння українського народу повномасштабному вторгненню з боку росії. 

Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 22 липня 2022

БОЙОВІ ДІЇ

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 22.07 орієнтовно склали:

Найбільших втрат противник зазнав на Криворізькому та Бахмутському напрямках.

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ:

«Сьогодні росія запустила чергові фейки, що держава не керується Президентом Зеленським, бо він знаходиться в лікарні, точніше в реанімації через свій важкий стан. Важкий стан здоров’я. Так ось, знаходжуся я в кабінеті. Так міцно, як зараз, я себе ще ніколи не відчував. І погана новина для вас всіх, хто запускає такі фейки. Я не один, нас таких 40 мільйонів. І при всій повазі до похилого віку, але 44 це не 70».

З початку війни наша держава отримала близько 13 млрд дол зовнішнього фінансування, зокрема у червні – 4,4 млрд дол.

Нова система розроблена як окремий модуль у систему «СОТА», у якій апарат РНБО збирає дані щодо різних сфер життя країни, включаючи ситуацію з пандемією, надрами тощо. Тепер на її базі будуть відстежувати і ситуацію зі зброєю.

СИТУАЦІЯ В РОСІЇ:

МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА

У новому пакеті допомоги від США, який мають оголосити цього тижня, будуть іще 4 системи М142 HIMARS, які вже суттєво впливають на хід бойових дій. Таким чином найближчим часом в України буде понад 20 таких систем. Також близько 200 українців пройшли навчання на HIMARS.

«І американські партнери, і колеги з інших країн висловили захоплення майстерністю наших воїнів, у тому числі тим, як вони застосовують артилерію та «хаймарси», – зауважив очільник Міноборони України Олексій Резніков.

Він озвучив учасникам зустрічі основні пріоритети України.

  1. Прохання сконцентрувати зусилля на збільшенні спроможностей ЗСУ здійснити конкретні місії. Одна з них – розблокування наших портів та забезпечення безпеки у західній частині Чорного моря. Перші результати у вигляді звільнення острова Зміїний усі бачили. Ця робота триває. Не виключені нові «жести доброї волі» від окупантів.
  2. Ремонт іноземної техніки – це масштабне завдання, оскільки вже йдеться про сотні одиниць. 
  3. Тренувати наших воїнів. Це можливість отримати якісний резерв, який опанує західні озброєння й техніку. І створить умови для збільшення обсягу підтримки.

Під час зустрічі низка країн прямим текстом заявила, що жодної «втоми» від війни в Україні немає і не буде.

«Це обладнання зміцнить здатність Збройних Сил України захищатись від невибіркового застосування росією артилерії».

Exit mobile version