Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 5 серпня 2022

163-й день Україна протистоїть повномасштабному вторгненню з боку росії. Наші воїни впевнено утримують лінію фронту й не дають ворогові просуватися вперед. 

Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 5 серпня 2022

БОЙОВІ ДІЇ

Наші захисники на окремих ділянках ідуть у контрнаступ. Зокрема, на Харківському напрямку Сили оборони України просунулись углиб оборони противника та закріпилися на звільнених територіях. На Харківщині росіяни зараз активних бойових дій не ведуть, а намагаються втримати захоплені території.

Також Генштаб офіційно підтвердив звільнення двох населених пунктів на Донеччині – Мазанівку та Дмитрівку. 

Також повідомляється, що в Чорнобаївці знищений пункт управління 22 армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту рашистів. 

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 05.08 орієнтовно склали:

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що звинувачення Amnesty International на адресу ЗСУ є спробою виправдати агресію рф, створивши «фальшиву реальність, у якій всі у чомусь трохи винні».

«Така поведінка Amnesty International це не про пошук та донесення світу правди, а про створення фальшивого балансу між злочинцем та його жертвою. Між країною, яка сотнями та тисячами знищує цивільне населення, міста, території. І країною, яка захищається, рятуючи свій народ та весь континент від цієї навали».

У Міноборони наголосили, що готові розглядати конкретні факти, але «тільки у рамках контексту, а не за голими звинуваченнями».

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, – це самовіддані героїчні дії Сил Оборони України

«Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності та спосіб знищити свій авторитет. Україна – правова держава. Ми всебічно аналізуємо і даємо оцінку, у тому числі – юридичну, подіям на війні, як того вимагають наші зобов’язання. Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників».

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ:

У Міністерстві освіти і науки наголосили, що, пропри велику кількість вимушених переселенців, в Україні на всіх учнів вистачить закладів освіти.

Також у МОН виключили можливість офлайн-навчання в населених пунктах, де тривають активні бойові дії.

Міністерство вже отримало від партнерів, бізнесу 3,5 тис. Wi-Fi роутерів. Найближчим часом надійде ще одна партія. 

Згідно з опитуванням, проведеним центром CBOS на початку липня у Польщі, поляки найбільше з-поміж іноземних лідерів довіряють саме Володимиру Зеленському – 86%. Високий рівень довіри спостерігається до президента США Джо Байдена (74%). Більше позитивних оцінок, ніж негативних, у Польщі отримали прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон (55%) та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн (46%).

Найгірше у Польщі серед іноземних лідерів оцінюють російського та білоруського диктаторів – путіна (94%) і лукашенка (87%). 

СИТУАЦІЯ В РОСІЇ:

Уряд росії готує план підвищення цін на електроенергію, щоб сплатити проект розширення БАМу та Транссибу, за якими влада сподівається вивозити до Китаю вугілля, деревину й іншу сировину. Так Кремль намагається відповісти на санкції та втрату європейських ринків.

Учительці Ірину Ген із Пензи суд дав 5 років умовно за «фейки» про армію. Також жінці упродовж трьох років заборонили викладати. Справу на вчительку порушили ще наприкінці березня після того, як на одному з уроків вона розкритикувала війну проти України. Донесли на жінку восьмикласники. 

У листі, зокрема, йдеться, що зусилля із заміщення іноземних фільмів змогли забезпечити лише 5% касових зборів та проданих квитків у кінотеатрах. За березень-червень падіння виручки та кількості реалізованих кіноквитків склало понад 70% від середньомісячних показників попередніх років. Через нестачу кінофільмів закрилося майже 200 кінотеатрів, призупинила діяльність третина всіх комерційних кінозалів росії.

За даними аналітичного сервісу маркетплейсів Moneyplace, за місяць шкільні щоденники подорожчали на 284%, зошити – на 241%, портфелі та ранці – на 200%. Середня вартість шкільної форми для дівчаток зросла на 220%. Шкільна форма для хлопчиків – на 200%.

МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА

Exit mobile version