Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 6 серпня 2022

Триває 164 доба героїчного протистояння української нації повномасштабному російському воєнному вторгненню.

Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 6 серпня 2022

БОЙОВІ ДІЇ

Як повідомляє українське командування, українські воїни успішно просунулися вперед в Ізюмському районі Харківської області, звільнили від окупантів та взяли під повний контроль село Дмитрівка

Також наші воїни проводять результативні контратаки на Херсонському напрямку. Крім того, українські артилеристи точними ударами продовжують знищувати склади й бази противника. 

Також українські військові заявили про знищення відразу чотири зенітно-ракетні системи С-300.

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 06.08 орієнтовно склали:

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

На Луганщині окупанти викликають учителів з відпусток, щоб вручити їм повістки, а також вимагають списки робітників чоловічої статі на підприємствах.

Жінки мобілізованих у соцмережах скаржаться на свавілля російських кураторів і зазначають, що люди на окупованих територіях опинилися в ситуації, коли їм ніхто не може допомогти, ніхто не відстоює їхні права. 

З початку вторгнення російська армія втратила кожен третій танк, а вбитими втрати значно більші, ніж за 10 років війни в Афганістані.

Сучасні танки тим часом замінюють на старі, зокрема T-62, вік яких іноді перевищує 50 років.

Замість високоточних ракет армія все більше змушена покладатися на артилерію. І хоча запаси снарядів у росії великі, деякі з них зберігалися занадто довго або в непридатних умовах стали ненадійними. 

Поповнити втрати непросто: через американські та європейські санкції уповільнене або взагалі зупинене виробництво на низці оборонних заводів.

Втрати особового складу поповнити і зовсім не вдається: незважаючи на кампанію вербування, розгорнуту в регіонах, поповнення прибуває повільніше, ніж гинуть солдати.

Дуже напруженою залишається ситуація на Донецькому напрямку, де окупанти зосереджують зусилля в районах Бахмута й Авдіївки. Ворог намагається створити сприятливі умови для встановлення контролю над містами Соледар і Бахмут і відтіснити наші війська від західної околиці міста Донецька, однак атаки загарбників українські воїни успішно відбивають.

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ:

На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET транспортують 57 тисяч тонн української кукурудзи, що прямує до покупців у Туреччині, Великій Британії та Ірландії.

Україна розраховує, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати й надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього планують забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць.

У Мінінфраструктури наголосили, що головною ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Зараз Україна отримує заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження. 

Окремо йде програма підтримки регіонів для купівлі будматеріалів, ліків та інших критично важливих товарів через Укрзалізницю. За цією програмою регіони отримали вже майже 5 млрд гривень.

Ці російські активи будуть працювати на користь України та українського народу. 

Повідомляється, що 79 позицій – це корпоративні права, 824 позиції – майно.

До переліку увійшли сотні будівель, корпоративних прав, земельних ділянок та фінансових активів. Усе майно поділено на три категорії: перша – це майно, яке належить Російській державі, друга – це активи, що належать підсанкційним громадянам та компаніям із росії, третя – це активи російських банків.

Жителів міста попросили з розумінням поставитися до цього рішення, заздалегідь спланувати вихідні та зробити необхідні закупки. Також місто буде повністю закритим для приїжджих. Його потрібно буде об’їжджати. Втім мости розводити не будуть.

Наголошується, що ніякого нападу від російських окупантів не очікується, а навпаки ЗСУ успішно ліквідовують окупантів, зокрема знищили дивізіон С-300, який обстрілював місто.

СИТУАЦІЯ В РОСІЇ:

Посольство Латвії у рф на невизначений термін призупинило прийом заяв на отримання будь-яких віз для росіян. Згідно з повідомленням, виняток буде лише для тих, хто хоче прибути на похорон близького родича.

Уряд Фінляндії також зараз розглядає способи обмеження видачі туристичних віз росіянам через вторгнення рф в Україну. 

МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА

Зазначається, що було відключено 45 акаунтів «тролів» у соціальній мережі Facebook і 1 037 – у Instagram. Meta блокує їхні спроби відновити сторінки.

«Тролі» працювали щодня «з невеликою перервою на обід», а деякі публікували і проросійські, і проукраїнські коментарі з різницею в кілька хвилин.

«Ми вимагаємо призупинення членства російських і білоруських спортивних союзів у міжнародних федераціях, усунення представників цих країн з керівних органів міжнародних федерацій, а також призупинення трансляції міжнародних спортивних заходів у росії.

Ми рекомендували міжнародним федераціям виключити російських і білоруських спортсменів і команди з міжнародних змагань, а також позбавити Росію і Білорусь права на організацію великих міжнародних змагань», – заявив міністр спорту Польщі Каміль Бортнічук.

Exit mobile version