Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 9 серпня 2022

Триває 167 доба боротьби українського народу проти повномасштабного російського вторгнення. Противник зосереджує свої зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках.

Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 9 серпня 2022

БОЙОВІ ДІЇ

ОК «Південь» інформує, що ситуація на півдні залишається напруженою, але вона перебуває під вогневим контролем України

Ворог вже не має можливості вільно просуватися суходолом. Під контролем також Антонівський та Каховський мости. Інфраструктура мостів не знищується, але окупантам не дають можливості нею користуватися.

Минулої доби ЗСУ вчергове завдали точного удару по Антонівському мосту, не даючи можливості окупантам перекидати по ньому свої сили й засоби. Ще один удар був завданий по мосту в Новій Каховці. 

Протягом доби знищено 5 баз, 3 склади та 2 КП рашистів. Горіли їхні бази у Сніжному, Донецьку, Херсоні, Чорнобаївці, Енергодарі, у Пологівському районі Запоріжжя.

Загальні бойові втрати противника від 24.02 до 09.08 орієнтовно становлять:

Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Донецькому напрямках.

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ:

СИТУАЦІЯ В РОСІЇ:

У перерахунку на фізичний обсяг продуктів, які може купити середня сім’я, люди стрімко збідніли до рівнів, яких статистика не бачила понад 10 років.

Якщо у 2021 році на середній дохід можна було купити за місяць 851,8 кг картоплі, то цього року – лише 709,8. У перерахунку на картоплю росіяни збідніли до мінімуму з 2011 року.

МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА

У звіті вказано, що дослідження російської зброї, захопленої ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого, показало, що 27 видів російського озброєння і військових систем базуються переважно на західних компонентах. Близько двох третин компонентів було виготовлено американськими компаніями, інші надійшли від виробників з таких країн, як Японія, Південна Корея, Велика Британія, Німеччина, Швейцарія та Нідерланди.

Висновки розслідування показують, що російська армія все ще сильно залежить від іноземних мікрочіпів для всього – від тактичних радіостанцій до безпілотників і високоточних боєприпасів далекої дії. Західні уряди не поспішали обмежувати доступ росії до цих технологій після початку російської агресії проти України в 2014 році. 

Exit mobile version