Борщ по-переяславськи. Скільки він коштує?

Майже місяць тому експерти били на сполох, адже борщовий набір на українських ринках здорожчав аж утричі. Щоправда, тоді здешевшала картопля і це єдиний продукт із цього набору, який не піднявся у ціні.

Після новорічно-різдвяних свят українці традиційно повертаються до звичного харчування. Борщ – одна зі страв, яку господині готують найчастіше. Цього тижня дізналися, скільки коштуватиме борщ по-переяславськи (враховуючи ціни на продукти для страви в найпопулярніших торгових точках).

Для приготування класичного борщу потрібна картопля, капуста, цибуля, морква, буряк, томатна паста, м’ясо (обрали свинину на ребрі) та, звісно, спеції за смаком.

Ціни на овочі для улюбленої страви українців у Переяславі подеколи дуже різняться. Господиням не звикати, коли треба обирати не тільки дешевше, а і якісне.

Ціни на овочі для борщу у Переяславі

Окрім овочів, основним у борщі є свинина. Кілограм так званої у народі “поребрини” коштує:

Дві літри борщу, враховуючи вартість продуктів на цю порцію, обійдеться приблизно 80 гривень.

Для повної картини та смаку до борщу можна ще подати сало та сметану. У павільйоні на “Даринку”, попри невелику кількість продавців, 16 січня можна було придбати різне: звичайне тонке 100-130 гривень за кілограм, дещо краще з м’якою шкіркою дорожче по 150, а “генеральське” чи “козацьке” сало, яке якраз полюбляють гурмани до борщу – від 170 грн. Пів літри домашньої сметани в середньому коштує 50 гривень.

“Козацьке” сало до борщу

Не вдаючись до приготувань, можна покуштувати борщ і в місцевих закладах харчуваннях. Декілька з них, як от ресторани “Дружба” та “Діброва”, наразі цю страву не готують взагалі. А в інших повноцінна порція з пампушками коштує так:

Замовити борщ і за окрему плату пампушки чи хліб можна в заміському домі “Венеція” – 40 грн та в ресторані “Прем’єр” – 50 грн.

Exit mobile version