Браконьєру з Переяслава загрожує обмеження волі до 3 років: деталі справи

Поліція Київщини задокументувала факт рибного браконьєрства, яке спричинило збиток державі на суму майже 100 тисяч гривень. Правопорушником виявився 47-річний житель Переяслава. Про це повідомили в Бориспільському районному управлінні поліції ГУНП в Київській області, передає Proslav.

Браконьєру з Переяслава загрожує обмеження волі до 3 років: деталі справи

Як стало відомо, під час чергування працівники водної поліції Бориспільського управління виявили незаконний вилов риби на узбережжі Канівського водосховища. Поліцейські вилучили гумовий човен, приладдя та незаконно добуті водні ресурси. За фактом незаконного зайняття рибним, водним добувним промислом, дізнавачі розпочали досудове розслідування згідно з ч.1 ст.249 ККУ, за якою правопорушнику загрожує обмеження волі до 3 років.

Незаконний вилов риби є серйозною проблемою для збереження природних ресурсів та підтримання екологічної рівноваги. Такі дії не тільки спричиняють збитки державній економіці, але також негативно впливають на біорізноманіття річок та водойм. Правоохоронні органи в Україні вживають заходів для боротьби з цією проблемою та покладаються на громадську свідомість та підтримку громадських організацій.

Exit mobile version