Будівництво доріг, облаштування тротуарів, заміна водопровідних систем: про роботи з благоустрою у Переяславі на 2023 рік Proslav поспілкувався з Олександром Вітківським

Новий рік несе нові надії для громадян України й, зокрема, для жителів Переяславської громади. Ті міста й села, які відчули на собі, що таке війна починають по-трохи відбудовуватись. А що ж з тими територіями, де було доволі тихо?

Про це поговорив Proslav з начальником відділу капітального будівництва та ЖКГ Переяславської міської ради Олександром Вітківським. Він розповів, які роботи заплановано на 2023 рік й поділився планами на найближче майбутнє.

Будівництво доріг, облаштування тротуарів, заміна водопровідних систем: про роботи з благоустрою у Переяславі на 2023 рік Proslav поспілкувався з Олександром Вітківським

Тож, пане Олександре, розкажіть що ваш відділ планує зробити цього року? Як ми знаємо, деякі роботи будуть відбуватись по вулиці Богдана Хмельницького. Розкажіть детальніше.

Цей об’єкт називається «Капітальний ремонт міжквартального роз’їзду (від перехрестя вул. М. Грушевського, Інтернаціональна до вулиці Богдана Хмельницького)». Проект вже відкориговано, загальна його вартість згідно з експертизою становить 8 млн 304 тис 818 грн.

Наразі відбуваються перемовини з народним депутатом від нашого округу Анною Скороход стосовно виділення коштів з державного бюджету на реалізацію даного проекту.

Також уже виконано два проекти по капітальному ремонту тротуару по вулиці Богдана Хмельницького в межах автовокзалу та будинку №99 (по непарній стороні).

Чому важливо зробити саме цю дорогу? Як ви кажете, міжквартальний роз’їзд.

Проект на даний відрізок дороги було розроблено ще у 2021 році. І з метою реалізації об’єктів, на які вже розроблено ПКТ (проектно-кошторисна документація – ред.), депутатам було запропоновано, вони погодили, тому виконуємо ці роботи.

Стосовно вулиці Богдана Хмельницького. На одному з виконкомів йшла мова про будівництво тротуарів з обох сторін від автовокзалу до повороту до гімназії №5. Однак під час сесії змінились плани. Проясніть ситуацію.

По-перше, там планувалось не будівництво, а поточний ремонт. Так, дійсно виносилось на розгляд сесії питання стосовно облаштування тротуарних доріжок з двох сторін до повороту до гімназії №5.

Однак, при самому обговоренні депутати прийняли рішення все ж таки на цю суму, близько 6 млн грн, зробити тротуар з однієї сторони максимально скільки це можливо буде по протяжності.

Які проекти ще плануються реалізувати у місті?

Окрім цього, виділено кошти на ПКТ по капітальному ремонту частини тротуару по вулиці Шевченка (непарна сторона) від вулиці Сковороди до вулиці Грушевського.

Також виділені кошти на ПКТ по капітальному ремонту дорожнього покриття з облаштуванням тротуару по вулиці Набережна (в межах вулиці Шкільна та вулиці Волонтерська).

А яка ситуація в селах нашої громади? Чи плануються проводитись роботи в них? Якщо так, то які?

Ми звичайно не забуваємо про села Переяславської громади. На сьогодні відкориговано проект по капітальному ремонту дорожнього покриття вулиці Слави у селі Дем’янці. На даний час загальна кошторисна вартість становить 14 млн 72 тис 594 грн.

Ще здається кошти закладались на роботи в селі Чирське та Гребля?

Дійсно так. На роботи в селі Чирське виділено кошти в сумі 50 тис грн на розробку ПКТ по капітальному ремонту вулиці Київська. Ми найближчим часом проїдемось з проектантом, складемо технічне завдання на проектування і безпосередньо приступимо до розробки самого проекту.

Не можемо не згадати про заяву стосовно будівництва бювету. Добре, що плани ворога не втілились у життя, та все ж потрібно бути готовими до всього.

Так дійсно, вже плануємо оголосити тендер на будівництво бювету на Борисоглібській площі. Тож, все, про що ми говорили – буде зроблено.

Окремо додам, що розробляється проект на будівництво артезіанської свердловини за адресою Києвобрамьска, 7 (безпосередньо на водогоні).

Це процес не швидкий. Проте, якщо все буде добре, то влітку його мають виготовити.

Які ще плани на найближче майбутнє? Не в глобальних масштабах та не забігаючи далеко наперед.

Розробляється проект по капітальному ремонту вулиць Гімназійна й вулиці Річна. Це та ділянка дороги, де минулого року було замінено водопровід. Наразі там дорожнє покриття у жахливому стані. Якщо все буде добре, то на найближчій сесії у квітні буде виноситись питання про виділення коштів.

Також є плани по капітальному ремонту частини водопроводів в межах вулиць Шкільна та автовокзалу й по вулиці Космонавтів від будинку №39 до вулиці Дружби.

Від початку планувалось виготовити проект на три вулиці, але при безпосередній розмові з проектантами, коштів, виділених на реалізацію цього об’єкта, було вкрай недостатньо.

Однак, у межах реалізації цих проектів буде проводитись заміна колодців, заміна старих азбестових труб на поліетилен з безкоштовним підключенням всіх мешканців.

Сподіваємось, що благоустрій у Переяславській та усіх громадах нашої країни буде покращуватись, не зважаючи ні на що. Ми переконані, що герої, які цілодобово борються з окупантами, повернуться у ще кращі мирні міста. Й на власні очі зможуть побачити, що тут, в тилу, їм безмежно вдячні та працюють, не покладаючи рук.

Тим часом екоактивісти Переяслава провели чергову толоку біля річки Трубіж.

Exit mobile version