Чемпіонат Переяслава з футболу: інтерв’ю з головою федерації футболу Переяславщини Владиславом Столяренком

Повномасштабна війна росії з Україною надовго відкинула мирне життя наших громадян. У перші місяці складно було собі уявити простий похід до магазину, не кажучи вже про заняття спорту або ж проведення турнірів.

Чемпіонат Переяслава з футболу: інтерв'ю з головою федерації футболу Переяславщини Владиславом Столяренком

Завдяки нашим збройним силам ворога було викинуто з Чернігівської, Сумської та Київської областей. По-троху у ці регіони почало повертатись буденне життя. Точно не можна сказати, що все стало так само, як і раніше. Проте, морально цивільним людям стало легше. 

Почав працювати маленький та середній бізнес, люди вийшли на роботу та у перервах між донатами на Байрактари намагаються покращити свій психологічний стан.

Читання книжок, перегляд фільмів, медитація, заняття спортом або ж перегляд спортивних подій, як от матчі місцевого чемпіонату з футболу, можуть допомогти впоратись пережити стрес.

Редакція proSLAV вирішила трохи поспілкуватись із головою федерації футболу Переяславщини Владиславом Столяренком щодо проведення футбольного змагання – «Чемпіонат Переяславщини з футболу 2022».

Чому виникла ідея провести футбольний чемпіонат, зважаючи на воєнний стан по всій території України? Чи були якісь труднощі в організації?

Федерація футболу Переяславщини кожного року проводить чемпіонат незалежно від ситуації. Відчували, що люди цього потребують. Перший тур відвідала значна кількість уболівальників. 200 прихильників футболу для регіонального чемпіонату є гарним показником.

Минулого й позаминулого року через карантинні обмеження ми також шукали шляхи проведення чемпіонату. Теж було непросто. Звісно, порівнювати причини не можна, але можна сказати, що ми вже звикли долати труднощі. 

Тим паче, що 29 травня було видано наказ Міністерства Молоді та Спорту, у якому дозволяється проводити подібного роду змагання на окремих територіях, які не знаходяться під тимчасовою окупацією та розташовані на безпечній відстані від безпосередніх бойових дій.

Далі наша федерація подала запит на проведення до міської ради та отримала дозвіл на проведення.

Як ти вважаєш, чи допомагає проведення подібних спортивних турнірів у підтримці морального стану людей?

Перш за все, основною метою проведення чемпіонату є популяризія спорту серед молоді. Україні потрібна здорова та міцна нація у всіх значеннях. Потрібно давати дітям можливість показувати себе, не зупинятись на досягнутих результатах. А проведення офіційних матчів також дуже важливе для молодого спортсмена.

За власним спостереженням можу сказати, що так, уболівальники і футболісти дійсно на якийсь час відволікаються від величезної кількості новин та мають змогу трохи відпочити.

Яким чином проходить чемпіонат та коли був офіційний старт?

Старт турніру відбувся минулими вихідними, 25 червня. Формат проведення «по колу» де усі зіграють з усіма та в підсумку за результатами у турнірній таблиці буде визначено переможця.

Скільки команд заявлено на турнір?

Всього у чемпіонаті приймають участь сім команд. Серед них, чотири представники Переяславської територіальної громади та по одному колективу з Дівичанської ТГ, Студениківської й Циблівської.

Чи є приз для переможця?

Як завжди, команди роблять формальні внески для оплати суддівства та нагород. Цього року ми зменшили навантаження на футбольні колективи, щоб усі охочі мали змогу долучитись до нашого чемпіонату.

У кінці сезону наша федерація нагороджує переможців почесними дипломами, вручає кубок та медалі усім призерам.

Хочу також додати, що п’ять років поспіль проведення турніру під егідою нашої федерації залишається найдешевшим серед подібних регіональних змагань на Київщині.

Скільки вже було проведено зустрічей від початку змагання? Коли очікувати наступний поєдинок?

Від старту чемпіонату вже відбулось три зустрічі. У першому турі: ФК Переяслав програв команді з Вовчківа 0-2, футболісти Семенівки розгромили колектив Лецьок з рахунком 9-0, Бурти поступились команді університету «Матадор» із рахунком 0-2.

Другий тур ми очікуємо у наступну суботу.

Що можеш побажати учасникам чемпіонату, уболівальникам та й усім переяславцям?

Перш за все миру та перемоги України. Щоб для футболістів чемпіонат минув без травм та якомога більше людей змогли трохи відпочити й насолодитись грою мільйонів.

Наша федерація висловлює подяку захисникам та захисницям, що боронять нашу рідну землю від ворогів та дають нам змогу проводити такі турніри.

Exit mobile version