Черговий фейк від роспропаганди: у соцмережах поширюють лист Міносвіти щодо випускників призовного віку

У соціальних мережах (особливо у проросійських групах) поширюється фейковий лист, нібито підписаний заступницею Міністра освіти і науки Вірою Роговою, щодо доручення керівникам закладів освіти скласти списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Черговий фейк від роспропаганди: у соцмережах поширюють лист Міносвіти щодо випускників призовного віку
у соцмережах поширюють лист Міносвіти щодо випускників призовного віку

До того ж, підробка виявилась доволі якісною, тому що зловмисники використали справжній бланк Міністерства, номер оригінального листа та QR-код, присвоєний системою електронного документообігу.

У Міністерстві наголошують, що цей лист – ФЕЙК. Розповсюдження підробленого документа є підтвердженням інформаційної війни, що спрямована на створення занепокоєння в суспільстві та дискредитацію МОН.

«Просимо не довіряти безглуздим повідомленням ворога та фальшивим «документам». Усі офіційні документи відомства розміщуються на сайті Міністерства освіти і науки України», – йдеться у повідомленні.

Крім того, було наголошено на тому, щоб представники ЗМІ не поширювали неправдиву інформацію та сприяли спростуванню фейків.

Нагадаємо, раніше ProSlav розповідав, як перевірити чат-боти, якими ви користуєтесь, на надійність.

Exit mobile version