Чому термінали IBOX Bank тимчасово не працюватимуть і як надалі клієнтам Monobank поповнювати картки

Нацбанк вирішив відкликати банківську ліцензію в акціонерного товариства «Айбокс Банк» і ліквідувати його з 7 березня через порушення вимог законодавства. Поповнити банківські картки через термінали IBOX наразі не можна.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Джерело зазначає, що частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, тож виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України.

Чому IBOX Bank позбавили ліцензії

Повідомляється, що банк позбавили ліцензії через систематичне порушення вимог законодавства в галузі з протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення.

IBOX Bank неналежно ставився до перевірки клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру, ділові відносини з яким вважають ризикованими.

Крім того, у банку неналежно розробляли та впроваджували внутрішні документи з фінмоніторингу з урахуванням вимог законодавства, результатів національної оцінки ризиків та оцінки ризиків, притаманних його діяльності.

НБУ протягом останніх двох років застосував до Банку такі заходи впливу, як накладення штрафу, зупинення здійснення окремих видів здійснюваних Банком операцій (двічі), відсторонення посадової особи банку від посади, письмове застереження (двічі).

У повідомленні наголошують, що кожен вкладник «Айбокс Банк» отримає відшкодування в повному розмірі вкладу, включно з відсотками, що були нараховані на кінець 6 березня 2023 року.

Клієнтів Monobank закликали поповнювати картки іншими способами, оскільки зараз це неможливо робити за допомогою терміналів IBOX.

Як тепер поповнювати картки

Засновник Monobank Олег Гороховський уже відреагував на заяву Нацбанку. За його словами, команда банку змогла за добу запропонувати клієнтам нові способи поповнення карт.

Так, клієнти Monobank можуть без комісії внести готівку на карту через термінали EasyPay або City24.

Також це можна зробити в касах «Універсал Банку», «А-Банку» та «Укргазбанку» – теж без комісії.

Нагадаємо, авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів.

Exit mobile version