Чи легалізують в Україні еротику та порно: президент Зеленський розглянув відповідну петицію

Ще на початку липня на сайті глави держави з’явилася петиція «Про легалізацію еротики та порно на території України». Згідно з заявою автора, в розвинених державах немає заборони на порнографічну діяльність. А в Україні відповідний закон приймався з міжнародними зауваженнями про порушення свободи слова.

За петицію проголосували понад 25 тис. осіб за трохи більше, ніж місяць. Тож президент Володимир Зеленський розглянув її і дав відповідь.

Відмітимо, що автор петиції Тарас Сіромський зазначав, що така заборона не має сенсу. Адже якщо людина захоче зніматися у фільмах еротичного або порнографічного характеру, то вона поїде в країну, де це дозволено. У результаті українці працюватимуть на економіку інших держав.

Сіромський дійшов висновку, що закон шкодить економіці і порушує права громадян. А суди у справах, пов’язаних з еротикою і порнографією, «нагадують Середньовіччя».

У своїй відповіді глава держави зазначив, що правові основи захисту суспільства від розповсюдження продукції, що негативно впливає на суспільну мораль, встановлені Законом України «Про захист суспільної моралі». Президент послався на цей закон як основний, що регулює виробництво та обіг у будь-якій формі предметів та продукції порнографічного характеру. 

Проте, за його словами, питання легалізації порнографічних матеріалів регулюється іншим органом влади: «Відповідно до Закону, Кабінет Міністрів України забезпечує реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції і видовищних заходів сексуального характеру, координує і контролює діяльність міністерств та інших центральних органів державної виконавчої влади у цій сфері (частина друга статті 16)».

Саме тому глава держави вирішив звернутися до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та проінформувати автора про результати.

Exit mobile version