Чи розпочнеться в Україні чемпіонат з футболу? Які умови проведення матчів?

Повномасштабна війна росії проти України зачепила усі сфери життя наших громадян. Велика кількість спортсменів та тренерів відправились добровольцями служити у ЗСУ та ТрО, у тому числі й представники футбольної спільноти. Тож, питання про проведення наступного сезону найпопулярнішої гри у світі було під великим питанням.

Чи розпочнеться в Україні чемпіонат з футболу? Які умови проведення матчів?

Учора, 11 червня, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заявив, що чемпіонат з футболу стартує 23 серпня. Він додав, що міністерство разом з Українською асоціацією футболу, Міноборони, МВС, Нацполіцією, ДСНС, обласними та Київською міською військовими адміністраціями розроблять Порядок організації та проведення змагань.

«Поки узгоджуємо деталі, можу сказати точно: матчі проводитимуться на території України, без глядачів, з дозволу місцевих військових адміністрацій та з обов’язковим дотриманням всіх правил безпеки», – повідомив міністр.

Пріоритетним напрямом роботи є безпека, тому за словами Гутцайта, біля стадіонів обов’язкова наявність стандартизованого укриття. Якщо під час матчу буде сповіщення про повітряну тривогу – матч зупинятиметься, а футболісти разом з тренерським штабом мають якомога швидше перейти до укриття.

«Відновити великий футбол, як і інші національні першості, в Україні дуже важливо. Ми продовжуємо змагатися і вболівати. Продовжуємо боротися і перемагати. Попри все український спорт і волю до перемоги на всіх фронтах не зупинити. Міцно стоїмо на спортивному фронті», – підкреслює міністр молоді та спорту.

Нагадаємо, що наразі у розпалі чемпіонат з футболу Переяславщини. ProSlav поспілкувався з головою федерації Владиславом Сталяренком щодо складнощів організації та психологічної складової при проведенні змагань.

Exit mobile version