«#CVIDOMI: відбудовувати країну»: для молоді створили відеопроєкт про вибір професії без бар’єрів і стереотипів

Мала академія наук України створила інформаційну профорієнтаційну кампанію «#CVIDOMI: відбудовувати країну». Це проєкт, який знайомить молодь з особливостями професій через особисті історії їх представників.

Про це йдеться на сайті МАН.

«#CVIDOMI: відбудовувати країну»: для молоді створили відеопроєкт про вибір професії без бар’єрів і стереотипів

Відеопроєкт включає в себе 10 серій про професії відбудовувачів та відбудовувачок України, які можна починати опановувати не лише в університетах, але й у закладах професійно-технічної освіти.

До прикладу, у першому відео Вікторія Кікоть розповідає, як вона стала помічницею машиніста на маршрутах міської електрички Kyiv City Express. Тут молодь знайомлять з особливостями цієї професії та можливостями її опанувати.

ВИПУСК 1. ПОМІЧНИЦЯ МАШИНІСТА ВІКТОРІЯ КІКОТЬ | #CVIDOMI: ВІДБУДОВУВАТИ КРАЇНУ

А от засновник власної пекарні у Бучі «Хатинка пекаря» Ярослав Бурківський розповів, як свідомо обрати професію, відкинувши стереотипи. На його думку, раніше робота пекарів і пекарок була сповнена упереджень про те, чи можуть у ній бути успішними жінки, та чи здатні пекарі розвивати свій бізнес. Нині ж у цій сфері немає жодних обмежень, і Ярослав це доводить власним прикладом.

ВИПУСК 2. ПЕКАР ЯРОСЛАВ БУРКІВСЬКИЙ | #CVIDOMI: ВІДБУДОВУВАТИ КРАЇНУ

У наступному відео ініціатори проєкту поспілкувалися із медичним братом відділення інтенсивної та еферентної терапії гострої інтоксикації Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Владиславом Кравченком. Він розповів, що мотивувало обрати саме цю професію, що його надихає у роботі навіть у найважчу робочу зміну та що завжди має бути під рукою у кожного медбрата й медсестри.

ВИПУСК 3. МЕДБРАТ ВЛАДИСЛАВ КРАВЧЕНКО | #CVIDOMI: ВІДБУДОВУВАТИ КРАЇНУ

«CVIDOMI: відбудовувати країну» – кампанія, яка допоможе українським підліткам відкинути гендерні й профорієнтаційні стереотипи та побудувати кар’єру мрії задля відбудови країни. Проєкт покликаний допомогти дівчатам та хлопцям подолати бар’єри у виборі освіти, такі як невпевненість, тиск батьків, сприйняття деяких професій як непрестижних чи «невідповідних» для дівчат чи хлопців.

Нагадаємо, що молодь Переяславщини запрошують на стажування до виконавчих органів міської ради.

Exit mobile version