«Це важливе для кожного українця рішення»: Бельгія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Ще одна країна в Європі визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу – таке рішення 9 березня ухвалила Палата парламенту Бельгії.

Як повідомляє RTBF, рішення підтримали одноголосно, але представники Робітничої партії Бельгії утрималися від голосування.

«Це важливе для кожного українця рішення»: Бельгія визнала Голодомор геноцидом українського народу

У тексті схваленого документа парламентарі вшанували пам’ять жертв Голодомору та засудили нинішні «маніпуляції історичною пам’яттю з боку російського режиму з метою забезпечення власного виживання».

Згадали у резолюції і про те, що 26 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, Україну відвідав прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо.

Президент України Володимир Зеленський уже висловив вдячність Палаті представників парламенту Бельгії за таке рішення.

«Історичне голосування в Палаті представників Бельгії: іще одна держава визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Дякую Бельгії за це важливе для кожного українця рішення, за цей глибоко символічний сьогодні крок», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, що депутати Європейського парламенту ухвалили резолюцію, якою визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, ще у грудні 2022 року.

Exit mobile version