Цього четверга до Переяслава завітає Петро Чорний: що відомо про ромського співака

2 березня у Переяславі відбудеться концерт українського ромського співака Петра Чорного. Слухачів запрошують до концертного залу ЦКМ (корпус №2), інформує Proslav.

Цього четверга до Переяслава завітає Петро Чорний: що відомо про ромського співака

Виконавець ще з дитинства ріс у творчій сім’ї. Його батьки пов’язали своє життя з виступами на сцені, чим, напевно, й спонукали малого Петра до розвитку своїх талантів. Його мати Галина Чорна була знаменитою виконавицею старовинних циганських романсів, заслуженою артисткою України, а батько Микола Федоренков – художній керівник циганського ансамблю «Циганські наспіви».

У 1980-му майбутній співак переїхав до Києва. Середню освіту здобув у Київській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті імені Миколи Лисенка. Після закінчення – заочно вступив до Київської консерваторії за фахом «Хоровий диригент». А вже з 16 років молодий Петро виступав в батьківському ансамблі «Циганські наспіви» в Чернігівській філармонії.

У 1996 почалася сольна кар’єра Петра Чорного. Серед здобутків, яких досягнув співак за цей час можна виокремити:

У 2005 році указом Президента України було присвоєно почесне звання «Заслужений артист України». Тоді нагороджений орденом «Андрія Первозванного».

Квитки на концерт співака у Переяславі можна придбати за номером телефону +380 93 279 18 72 або ж у приміщенні ЦКМ корпус №1.

Exit mobile version