Дарунок від Ілона Маска: українські розвідники отримали термінали Starlink

Засновник компаній SpaceX та Tesla Ілон Маск передав ще одну партію комплексів супутникового зв’язку Starlink на потреби Збройних сил України. Глобальна супутникова система допоможе українським розвідникам виконувати важливі функції щодо оборони нашої держави.

Дарунок від Ілона Маска: українські розвідники отримали термінали Starlink

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

«Мультизадачний Ілон Маск встигає не тільки працювати над підготовкою до місії на Марс, але й передавати Starlink нашій розвідці, такий необхідний для їх спеціальних місій», – йдеться в повідомленні.

У Міноборони також додали, що українська армія захищатиме свободу на Землі для того, щоб вона могла бути встановлена навіть на Марсі.

Нагадаємо, що завдяки Маску наразі понад 10 тисяч станцій допомагають воїнам ЗСУ бути на зв’язку й реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних і телекомунікаційних об’єктів, закладів охорони здоров’я та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя звільнені території.

Раніше ProSlav розповідав, що Володимир Зеленський підписав Закон, яким надається можливість переведення обласних підрозділів територіальної оборони у зону бойових дій.

Exit mobile version