Депутат Бундестагу закликає негайно передати Україні бойову авіацію та далекобійні ракети

Депутат Бундестагу від ХДС/ХСС, член комітету з міжнародних відносин Родеріх Кізеветтер заявив, що Україні необхідно передати бойову авіацію та далекобійні ракети. Таку заяву політик зробив під час інтерв’ю виданню Guildhall, передає Proslav.

Депутат Бундестагу закликає негайно передати Україні бойову авіацію та далекобійні ракети
Депутат Бундестагу закликає негайно передати Україні бойову авіацію та далекобійні ракети

За його словами, для успішного контрнаступу Україна має зараз отримати бойову авіацію та ракети дальнього радіусу дії. Депутат мав на увазі німецькі ракети Taurus, американські ATACAMS та більшу кількість британських Storm Shadow.

За словами Кізеветтера, західні союзники мають піти ва-банк і передати Україні все, що можливо для якнайшвидшого звільнення українських територій.

«Необхідно поставити Україні ракети великої дальності, щоб гарантувати можливість завдавати високоточні удари углиб окупованої території. Для успішного контрнаступу важливо, щоб Україна випереджала ситуацію, тобто була у військовому відношенні здатна компенсувати перевагу противника в кількості особового складу та техніки на полі бою якістю. Цього можна досягти лише при постачанні систем озброєння, які дозволяють Україні знищувати російські лінії постачання далеко за лінією фронту, тим самим відрізаючи агресора та розчищаючи поле бою для українських сухопутних військ», – сказав він.

Німецький депутат зазначив, що для успішної сухопутної операції необхідна підтримка з повітря. Це, за його словами, дозволить провести повноцінну загальновійськову операцію, у тому числі із застосуванням авіації.

«Це означає, що якщо ми хочемо досягти успіху, винищувачі та системи дальньої дії, такі як крилаті ракети Taurus, збільшення числа Storm-Shadow і постачання безпілотників дальньої дії, про що вже оголосила Великобританія, артилерійські ракети дальньої дії та ATACMS повинні бути доставлені зараз», – зауважив Кізеветтер.

В кінці він закликав захід піти ва-банк та передати Україні все, що вона може застосувати під час битви та що послужить звільненню тимчасово окупованих територій.

Тим часом Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що українські пілоти вже навчаються на F-16.

А Голова Пентагону Ллойд Остін зауважив, що в Україні зараз розпочався військовий марафон, а ЗСУ готові до подальших викликів.

Exit mobile version