Депутатка Переяславської міської ради Ірина Присіч склала депутатські повноваження: які причини?

Депутатка Переяславської міської ради VIII скликання Ірина Присіч достроково складає свої депутатські повноваження. Під час засідання сесії 19 жовтня депутати проголосували за припинення повноважень своєї колеги, повідомляє Proslav.

Депутатка Переяславської міської ради Ірина Присіч склала депутатські повноваження: які причини?
Депутатка Переяславської міської ради Ірина Присіч склала депутатські повноваження

До депутатського корпусу Переяславської міської ради Ірина Присіч була обрана за списком політичної партії «Слуга народу». Під час місцевих виборів у жовтні 2020 року вона набрала 149 голосів. Крім того, 69-річна Ірина Юріївна – відома у місті підприємиця, директорка ТОВ «Карань», громадська діячка та волонтерка.

Мені довелося багато років працювати з Іриною Юріївною ще будучи депутатом у кількох скликаннях. Це неймовірно високоповажна для мене людина. Вона – почесний громадянин нашого міста, патріот. Не було жодного прощання з Героями, на яке б вона не прийшла віддати шану. А скільки тисяч кілометрів маскувальних сіток для наших воїнів сплели у волонтерському цеху за її ініціативи, – сказав міський голова Вячеслав Саулко.

Депутатка Переяславської міської ради Ірина Присіч склала депутатські повноваження: які причини?
Ірина Присіч і Вячеслав Саулко

Відповідаючи на запитання депутатів про причини, через які вирішила припинити повноваження, Ірина Юріївна сказала:

Я вже далеко не молода. Так, мої діти мене питають: «А ти хіба не знала, скільки тобі років, коли балатувалася?» Я працюватиму і надалі, і буду такою ж активною, бо інакше вже не можу. Однак, враховуючи свій вік, зробила висновок, що ці два роки можу не допрацювати.

Другою причиною обраниця від партії «Слуга народу» назвала протиріччя з головою їхньої фракції Михайлом Шамраєм.

Попри вмовляння залишитися, Ірина Юріївна попросила колег підтримати її рішення. За дострокове припинення депутатських повноважень Ірини Присіч зрештою проголосували 15 депутатів, «проти» проголосував 1, «утрималися» – двоє.

Нагадаємо, У Переяславі облаштують ще одне укриття: на нього витратять 200 тисяч гривень

Exit mobile version