Держава запустила програму, в рамках якої батьки можуть отримати гроші на відпочинок і оздоровлення дітей: деталі

В Україні запустили експериментальний проект «єОздоровлення», в рамках якого держава надаватиме гроші батькам на відпочинок і оздоровлення дітей. При цьому батьки, спільно з дитиною, зможуть самостійно обрати заклад і придбати путівку.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Держава запустила програму, в рамках якої батьки можуть отримати гроші на відпочинок і оздоровлення дітей: деталі

Хто може претендувати на участь в програмі?

Отримати кошти на придбання путівки має право один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як:

При цьому, місце проживання такої дитини має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Як отримати путівку?

Починаючи з 1 червня, батьки дітей вже почали отримувати повідомлення про можливість отримати кошти для придбання путівки в межах проекту. Самостійно перевірити, чи ваша родина є в переліку отримувачів коштів на оздоровлення вашої дитини, можна за посиланням.

Батькам дітей, які є в цьому переліку, необхідно:

Всі ці заклади розташовані в карпатському регіоні. Перші 8 закладів вже приєдналися до участі в експериментальному проекті, їхній перелік постійно розширюється, загалом реєстр містить 19 таких закладів. Обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку можна за цим посиланням.

На який термін можна придбати путівку?

Путівку на оздоровлення – на 21 календарний день, путівку на відпочинок – на 14 календарних днів.

Протягом якого часу необхідно придбати путівку?

Кошти необхідно використати протягом трьох місяців з дня їх зарахування. У разі зарахування у жовтні-листопаді, придбати путівку необхідно до 25 грудня, оскільки кошти передбачені на оздоровлення та відпочинок у 2023 році.

Детальніша інформація про механізм надання послуги – за посиланням.

На Київщині 39 маленьких українців стали жертвами російських окупантів – читайте про це в публікації Proslav.

Exit mobile version