Деякі українці можуть виявитися власниками недійсних ID-паспортів: в чому проблема і як перевірити свій документ

У системі оформлення біометричних паспортних документів у лютому 2023 року відбулося оновлення програмного забезпечення. Так, якщо на ID-картці та в закордонному паспорті буде різна транслітерація імені чи прізвища, дійсним будуть визнавати лише останній оформлений документ.

Про це йдеться на сайті Державної міграційної служби.

Деякі українці можуть виявитися власниками недійсних ID-паспортів: в чому проблема і як перевірити свій документ

«Тобто, якщо особа оформила спочатку паспорт для виїзду за кордон, а потім ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латинськими літерами, то закордонний паспорт буде автоматично визнаний недійсним», – пояснюють у ДМСУ.

Громадський діяч Денис Гороховський у Facebook наголосив, що, у першу чергу, це стосується людей, в чиїх іменах присутні букви Г, Ш, Щ, Ч, Х, Ю, Я, Є.

«У випадку, якщо є хоча б одне різне (наприклад, в одному документі ім’я Oleg, а в другом Oleh), документ, який був виданий першим, автоматично вважатиметься анульованим», – зазначив він.

Як перевірити свої документи

Громадянам радять звірити паспортні документи та у разі встановлення розбіжностей звернутися до підрозділів міграційної служби, ЦНАПу або «Паспортного сервісу».

Перевірити свої дані можна на сайті Міграційної служби України.

Нагадаємо, українці хочуть впровадити обов’язкове статеве виховання в систему освіти – петиція уже зібрала необхідну кількість голосів.

Exit mobile version