Для чого спортсмени приймають гормон росту?

Коли потрібно здобути швидкість, силу та прискорене відновлення, то спортсмени користуються соматотропіном (гормоном росту). Засоби, що містять соматотропін стимулюють вироблення IGF-1 (інсуліноподібний фактор росту – 1) та підвищують концентрацію глюкози й вільних жирних кислот. Рекомбінантна форма речивини під назвою соматропін застосовується як рецептурний препарат для лікування порушень росту дітей й дефіциту гормону росту у дорослих. Подивитись різні препарати із головною діючою речовиною GH можна на сайті https://steroidshopua.com/uk/substance/28/ з бюджетними цінами.

Корисні властивості соматропіна

У людей природним чином виробляється гормон росту, який контролює розвиток тіла від дитинства до дорослого віку. Коли гормон росту виділяється гіпофізом у мозку, він циркулює в крові та стимулює вивільнення білка під назвою IGF-1 з печінки. Білок IGF-1 в кінцевому підсумку стимулює ріст кісток, м’язів та інших тканин. Рівень соматотропіну найвищий у дітей, але він знижується з віком. Спортсмени та бодібілдери стверджують, що гормон росту збільшує мускулатуру тіла та зменшує жирову масу.

Використання препаратів із соматропіном також регулює метаболізм атлета. Але застосування засобу на змаганнях категорично заборонено, так як він розцінюється як допінг.

Джинтропін, як один із кращих препаратів для атлетів

Джинтропін – це медикамент, основною діючою речовиною якого є синтетичний соматропін. В спортивній фармацевтиці засіб популярний через те, що допомагає атлетам швидко відновитись після отриманих травм та інтенсивних фізичних занять. Також джинтропін:

Тому джинтропін купити хочуть напередодні змагань, щоб ліки встигли вийти з тіла до перевірки на допінг. Джинтропін збільшує кількість та розмір м’язових клітин, печінки, тимуса, статевих залоз, надниркових залоз й щитовидної залози. Препарат стимулює транспортування амінокислот в клітини та синтез білка, знижує рівень холестерину, впливаючи на профіль ліпідів й ліпопротеїнів. Він пригнічує вивільнення інсуліну, сприяє збереженню натрію, калію й фосфору. Перераховані ефекти зберігаються тривалий час після останнього використання.

Дозування та курс Джинтропіну

Джинтропін випускається у вигляді флаконів для внутрішньом’язових ін’єкцій. Кожен лікарський засіб продається у такому вигляді:

  1. 10 флаконів Джинотропіну по 10 МО (соматропін, ліофілізований порошок);
  2. 10 флаконів води для ін’єкцій;
  3. 10 одноразових стерильних шприців по 1 мл кожен.

Дозування встановлюється індивідуально, однак, як правило, стандартною кількістю вважається 4-8 МО 1 раз на добу. Курс може продовжуватися від кількох тижнів до кількох місяців. Самостійне збільшення дозування загрожує появою побічних ефектів.

Які побічні ефекти синтетичного соматропіну?

Якщо гормон росту дають дорослим з нормальним вмістом природного соматропіну, то можуть виникнути серйозні небажані ефекти, оскільки рівень гормону в організмі стає занадто високим. Ці ефекти включають розвиток діабету, аномальний ріст кісток й внутрішніх органів, таких як серце, нирки та печінка, атеросклероз (затвердіння артерій) й гіпертонію (високий кров’яний тиск). Використання синтетичного джинтропіну може спричинити наступні побічні ефекти:

При появі поганого самопочуття відразу звертайтесь в лікарню. Не ризикуйте власним здоров’ям заради спортивних результатів.

Вплив самолікування на ефективність гормону росту

Кожен препарат супроводжується застереженням про недопустимість самопризначення та самолікування. Проте часто спортсмени ігнорують цю рекомендацію. Як результат – невірно складені курси та розвиток побічних ефектів внаслідок передозування.

Найбільшу групу ризику складають культуристи-аматори та новачки у сфері бодібілдингу. Розрахунок дозування шляхом проб та помилок – це вкрай небезпечна тактика. Лише досвідчений медичний фахівець здатний вірно прописати схему тренування із застосуванням стероїдів, гормонів та інших засобів.

Не всі знають, що великі дозування призводять до зниження результативності. Це відбувається тому, що печінці доводиться більше працювати з великими дозами медикаментів. З іншої сторони, недостатнє дозування іноді виявляється неефективним. Ці фактори ще раз підтверджують, що цикл має бути грамотно складеним в кожному індивідуальному випадку.

Exit mobile version