До кого звертатися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів і як діяти в таких ситуаціях: відеозвернення від представника ДСНС

Необережне поводження з вибухонебезпечними предметами або дитячі пустощі можуть призвести до трагічних наслідків. Навіть після тривалого перебування у воді чи на суші ці речовини не втрачають здатності вибухати. У час, коли окупанти мінують українські міста та села, варто зайвий раз повторити алгоритм дій у разі виявлення підозрілих предметів.

До кого звертатися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів і як діяти в таких ситуаціях: відеозвернення від представника ДСНС

Так, начальник відділу організації профілактичної роботи Бориспільського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Сергій Лисенко звернувся до жителів Переяславщини з важливою інформацією щодо виявлення підозрілих предметів.

Він наголошує, що нині є дуже багато випадків виявлення різноманітних боєприпасів, які залишилися ще з часів Другої світової війни або могли бути перевезені із зони бойових дій на Півдні та Сході нашої держави.

До кого звертатися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів і як діяти в таких ситуаціях

Перш за все, запам’ятайте – категорично забороняється торкатися до вибухонебезпечних предметів, переміщувати чи намагатися розібрати їх.

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці – сапери, допущені до цього виду робіт.

Exit mobile version