Домовленість про навчання пілотів за кордоном вже є. Залишилось визначити тип літака – Юрій Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що наразі вже є домовленість про навчання пілотів за кордоном вже є. Залишається визначити тип літака. Передає Proslav з посиланням на видання Цензор.Нет.

Домовленість про навчання пілотів за кордоном вже є. Залишилось визначити тип літака – Юрій Ігнат

За словами військового, деякі країни погодились надати майданчики для навчання українських пілотів.

«Про навчання пілотів та про якісь домовленості з країнами ми чули у заявах різних лідерів країн Європи зокрема. Про готовність надати майданчики для навчання пілотів. Ці країни ми знаємо. Це і Велика Британія та інші країни. Готовність є, питання відкрите стоїть про тип літака. Коли буде визначено цей тип, то навчання пілотів може проходити в різних країнах, де цей тип літака є на озброєнні, де є навчально-тренувальна база, тому що це не лише інструктори мають бути, це й авіа тренажери», – сказав Ігнат в ефірі телемарафону.

Речник ПС ЗСУ, зокрема, заявив, що це було й в США, вивчався досвід.

«Є позитивні моменти в цьому, оцінюється рівень підготовки наших пілотів, які можуть бути направлені на навчання. А такий список, ви знаєте, вже є. Оцінено як доволі пристойний, високий…», – повідомив військовий.

Тим часом в Україні на 500 млрд планують збільшити військові видатки. Таку заяву зробив народний депутат Ярослав Железняк.

Exit mobile version