Допомога Україні від партнерів: Велика Британія повідомила про виділення найбільшого оборонного пакета, США на черзі

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про надання Україні найбільшого оборонного пакету допомоги на суму 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Окрім цього, Президент США Джо Байден запевнив Зеленського про те, що як тільки Сенат схвалить законопроект, Силам оборони надійде збройна допомога, інформує Proslav.

Допомога Україні від партнерів: Велика Британія повідомила про виділення найбільшого оборонного пакета, США на черзі
Фото: Офіс Президента України

Допомога від Великої Британії

До пакету допомоги від Великої Британії увійде:

«Прем’єр-міністр Великої Британії повідомив мені про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Storm Shadow та ракети інших типів, сотні одиниць бронетехніки та плавзасобів, боєприпаси – усе це справді потрібне Україні на полі бою», – зазначив Зеленський.

Підтримка від США

Окрім цього, Джо Байден запевнив Володимира Зеленського, що негайно підпише закон про допомогу Україні, коли документ схвалить Сенат. Про це повідомив президент України за результатами телефонної розмови.

«Ми обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Маю запевнення Президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності», – розповів український лідер.

Нагадаємо, у суботу, 20 квітня, Палата представників США прийняла законопроект про понад $60 млрд для України.

Тим часом у Переяславі виділили понад 3,5 млн грн на допомогу ЗСУ. Кому саме передадуть кошти – за посиланням.

Exit mobile version