Жителі Переяславщини передали на фронт шкарпетки, трав’яний чай та заготівлі для гарячого супу, щоб зігріти захисників

Підбиваємо підсумки минулого тижня та розповідаємо у традиційній добірці Proslav про волонтерську діяльність на Переяславщині. Все більше місцевих жителів долучаються до благодійництва на потреби Збройних Сил, розуміючи, що тільки об’єднавшись ми досягнемо перемоги України над країною-агресором.

Жителі Переяславщини передали на фронт шкарпетки, трав'яний чай та заготівлі для гарячого супу, щоб зігріти захисників

Фасували вітамінні гостинці

Переяславці дбайливо збирають і передають волонтерам смачні та корисні дари осені, а ті в свою чергу доправляють гостинці воїнам. Волонтерка Жанна Федорук, яка курує фасування фруктово-горіхових сумішей, подякувала небайдужим жителям міста та навколишніх сіл за регулярну допомогу продуктами.

Так, зокрема, у великій кількості приносили горіхи, грушеві та яблучні чіпси, домашній сік із яблук, а ще сушені м’яту, мелісу, чорнобривці, калину, шипшину та пелюстки троянди, тож тепер волонтери фасують ще й ягідно-трав’яний чай.   

Результатом тижневої праці були вісім ящиків готової продукції, які у п’ятницю відправили на Бахмутський напрямок. У них окрім вітамінних перекусів і чаю, багато солодощів, домашнє варення та соління, засоби гігієни, шкарпетки, спиртові свічки та саморобні розпалювачі вогню.

Та й у вихідні волонтерський цех не відпочивав: у неділю активісти спакували 110 пакунків чаю та 322 пакунки з фруктовими чіпсами, печивом, фініками та горішками.

«Під час пакування прийшло повідомлення від наших земляків з-під Бахмуту, що  гостинці  отримали і дуже вдячні  переяславцям за підтримку», написала Жанна Федорук.

Виробляли зручні заготовки для гарячих страв

Фото з результатом своїх старань на підтримку ЗСУ опублікувала і переяславка Наталія Глазунова. У цих банках – сушені морква, буряк, перець, сливи, груші і яблука.

«За день це будуть смачні каші, супи, борщі швидкого приготування, до яких присусідяться духмяні шкварки «Від переяславки Наталки», яких виготовлено вже понад 100 баночок», написала пані Наталія.

Жителі Переяславщини передали на фронт шкарпетки, трав'яний чай та заготівлі для гарячого супу, щоб зігріти захисників
Фото: з фейсбук-сторінки Наталії Глазунової

Команда «Нескорених» зібралася минулого тижня на чергове фасування продуктових наборів.

«Приємно писати, що до нас долучається все більше небайдужих українців! Нові учасники, які сушать овочі і фрукти, займаються підготовкою до сушіння і фасування, підтримують потрібними речами, інвентарем і, звичайно, надають такі потрібні овочі для сушіння»,написала очільниця команди Ольга Дрига.

Загалом за день волонтери виготовили 510 порцій вівсяної каші швидкого приготування з ягодами, 78 порцій кускусу з овочами, 235 наборів для приготування вермішелевого супу, 20 наборів для супу «Харчо», 20 – розсольнику, 450 фруктово-горіхових наборів.

Піклувалися про тепло

Переяславка Людмила Усик зв’язала 19 пар м’яких шкарпеток та теплі пояси, які зігріватимуть військових в морози, повідомила заступниця директора з виховної роботи Переяславської гімназії №3 Людмила Дяченко на своїй фейсбук-сторінці. З початку навчального року в гімназії волонтерську діяльність ведуть ще активніше.  

Колектив Переяславської початкової школи придбав ящик засобу «Сушкар» з антигрибковим ефектом, щоб ноги захисників були в теплі.

Доправили все зібране захисникам

Наприкінці тижня Ольга Дрига відправила захисникам черговий вантаж:

«Такими об’ємами я відправляла вперше! Висловлюю вдячність усім хто відгукнувся і підтримав моє прохання, надали все необхідне для відправлення нашим Захисникам! Дякую працівникам Нової пошти відділення №1 за їх відповідальне ставлення до своєї роботи, за постійну допомогу! Усім, хто консервував і передавав, солив і зберігав! Ми спільно змогли зібрати величеньку допомогу! Дякую трудівницям клубу мікрорайону Трубайлівка за їхню роботу, яка має велике значення для збереження життя наших воїнів і всього, що вони прикривають маскувальними сітками!, написала волонтерка.

На вихідних волонтери ГО «4.5.0 Переяслав» на чолі з засновником Русланом Стародубом здійснили чергову поїздку на Запорізький напрямок і доправили зібрану жителями Переяславщини допомогу воїнам-землякам.

Руслан Стародуб подякував усім небайдужим, хто долучився до збору, за кошти, солодощі, домашню випічку, маскувальні сітки, продуктові набори для приготування борщу, супів, каш і вже готові страви, мінеральну воду, скоби для будування бліндажів, каністри, газові балончики, плівку, медичні засоби, сухі душі. Волонтер також висловив вдячність за донати, які спрямували на придбання парафіну для виготовлення окопних свічок.

Вантаж отримали бійці 118-ї окремої механізованої бригади, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади,  47-ї окремої механізованої бригади «Маґура», 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила. Фотозвіт Руслан Стародуб опублікував на своїй фейсбук-сторінці.

У попередній добірці: Доправили допомогу пілотам та отримали подяку від бойового медика «Доктора Хауса»: як у Переяславі наближають перемогу

Exit mobile version