Допоможе стати стійкішими до ворожої пропаганди: в Україні проведуть національний тест із медіаграмотності

В Україні вперше проведуть національний тест із медіаграмотності. Він відбудеться 27 жовтня у режимі онлайн. Кожен учасник зможе перевірити, наскільки добре вміє боротися з фейками та відрізняти ворожу пропаганду.

Про це йдеться на сайті проєкту.

Платформа для проходження тесту буде відкрита тричі на день протягом 30 хвилин. Початок тесту – об 11:00, 15:00, 19:00

Пройти тест можна за посиланням, яке буде опубліковано на сайті «Фільтра» 27 жовтня. 

Організатори кажуть, що кожен учасник гарантовано отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають подарунки – планшети, павербанки, колонки, рюкзаки, худі та ще багато іншого.

Команда «Фільтру» вирішила організувати цей тест саме під час Глобального тижня медіаграмотності, аби заохотити українців розвивати критичне мислення та свій рівень медіаграмотності у час війни. «Такий захід підвищить обізнаність населення України про методи дезінформації та інструменти перевірки фактів, а отже – зробить стійкішими до ворожої пропаганди», – йдеться у повідомленні.

«Однією з головних цілей цього тесту є об’єднання українців навколо теми медіаграмотності. Нині, в час повномасштабної війни, кожен з нас так чи інакше веде інформаційну війну. І аби вести її ефективно, і водночас бути стійкими до інформаційних атак ворога, варто розвивати критичне мислення. Впевнені, що такий тест стимулює інтерес українців до теми медіаграмотності», – пояснює заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

Тест організований проєктом «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з програмою USAID «Мріємо та діємо» та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», які виконуються IREX.

Нагадаємо, представники громадської організації «Джем Толока» відкрили дитячий шаховий клуб для хлопців та дівчат віком від 7 до 16 років.

Exit mobile version