Допоможуть зберегти культурну спадщину: про що говорив керівник Мінкульту зкомпаніями Google та Netflix

Нещодавно у Давосі відбувався Міжнародний економічний форум. На ньому обговорювались безліч важливих питань. Крім військової допомоги Україні, порушувались питання збереження нашої культурної спадщини. Передає ProSlav з посиланням на телеграм-канал очільника Мінкульту Олександра Ткаченка.

Він повідомляє, що завдяки платформі відбулась дискусія «Від захисту культурної спадщини України до сприяння інвестиційним перевагам у всьому світі». У ній взяли участь такі світові гіганти як Google та Netflix.

Зокрема, обговорювали досвід співпраці у рамках збереження та діджиталізації української культурної спадщини, підтримки економіки під час повномасштабної війни, про проекти, які вже вдалось реалізувати та нові перспективи.

Міністр культури також відмітив слова модераторки зустрічі Анастасії Бондар.

«Культурні цінності – це те, що визначає нашу поведінку саме в темні часи, а не коли все добре. Отже, ми тут не для того, щоб казати «ми жертви», ми тут, щоб заявити: ми борці і ми переможемо», – сказала вона.

Нагадаємо, Олексій Резніков відзначив нагородами 60 мешканців Київщини. Серед них є жителі Переяславщини. Детальніше – у нашому матеріалі.

Exit mobile version