Джо Байден: Українських пілотів почнуть навчати на літаках 4-го покоління, зокрема на F-16

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден повідомив, що країни-члени G-7 затвердили подальшу підтримку України. Про це американський лідер заявив на пресконференції під час саміту, передає Proslav.

Джо Байден: Українських пілотів почнуть навчати на літаках 4-го покоління, зокрема на F-16
Джо Байден: Українських пілотів почнуть навчати на літаках 4-го покоління, зокрема на F-16

«На зустрічі із президентом Зеленським ми підтвердили нашу спільну та непохитну відданість у підтримці України, яка протистоїть жорстокій агресії Росії. Разом з країнами-партнерами ми ще раз наголосили на необхідності справедливого миру, який поважав би територіальну цілісність та суверенітет, принципи, закладені в статуті ООН. Росія розпочала цю війну і Росія може припинити цю війну сьогодні», –  зазначив президент США.

Він, зокрема, наголосив на необхідності того, щоб Україна мала можливість захистити власні території.

«Сьогодні вранці ми з усіма союзниками по «Групі семи» і міжнародними партнерами запевнили Зеленського, що ми не похитнемося, Путін не зменшить нашу рішучість. І ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки потрібно. Сьогодні ми оголосили нові поставки для України. Це мости, артилерія, техніка. Для того, щоб Україна могла себе захистити. Я сказав Зеленському, що буде розпочато навчання українських пілотів на літаках 4-го покоління, зокрема F-16. Щоб підтримати здатність України себе захистити, щоб вони могли захистити себе краще, ніж раніше», – додав Байден.

Тим часом речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів на яку кількість літаків F-16 може розраховувати Україна. Мова про десятки повітряних суден. Детальніше – за посиланням.

Нагадаємо, під час саміту G-7 у Хіросімі Джо Байден оголосив про надання чергового пакету військової допомоги Україні. Що до нього входить – розповідаємо у матеріалі.

Exit mobile version