Фракція «ОПЗЖ» в Переяславській  міській раді оголосила про припинення існування

Депутати Переяславської міської ради VIII скликання від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя!» прийняли рішення про припинення існування діяльностідепутатської фракції та вихід усіх трьох депутатів з неї та партії.

Відповідне повідомлення члени фракції  направили міському голові Вячеславу Саулку та Переяславській міській раді ще у перший день війни – 24 лютого 2022 року, проте склалося так, що оприлюднити його вдалося тільки нині, на 30-тій позачерговій сесії Переяславської міської ради.

«Ми категорично і одностайно засуджуємо військову агресію росії проти народу України. Україна є і буде суверенною і незалежною, демократичною, соціальною та правовою державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною», – коментують депутати, які віднині продовжать свою діяльність в Переяславській міській раді VIII скликання як позафракційні депутати.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо призупинення діяльності низки політичних партій. За його словами Міністерство юстиції має невідкладно вжити вичерпних заходів щодо заборони діяльності політичних партій: «Опозиційна платформа – За життя!», Партія Шарія, «Наші», «Опозиційний блок», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Держава», Прогресивно-соціалістична партія, Соціалістична партія, Партія соціалістів. та «Блок Володимира Сальдо».

«Будь-яка активність політиків, спрямована на розкол або колаборацію, не матиме успіху, а отримає жорстку відповідь», – заявив президент.

Зазначимо, що заява колишньої фракції міської ради у Переяславі не є поодинокою. Нещодавно фракції ОПЗЖ припинили своє існування у Херсоні та у Вінницькій облраді. Разом з тим Верховна Рада України позбавила екснардепа від ОПЗЖ Іллю Киву мандату народного депутата. Раніше  Киві оголосили підозру у державній зраді, до цього Киву офіційно виключили із фракції ОПЗЖ, а на початку війни 206 батальон територіальної оборони у Києві затримав народного депутата від фракції ОПЗЖ Нестора Шуфрича.

Exit mobile version