Гастроентеролог у Києві: коли потрібно звернутися до лікаря  

Як свідчать статистичні дані, захворювання органів травлення дуже поширені та поступаються за частотою виникнення лише серцево-судинним хворобам. Пов’язане зростання кількості хвороб шлунково-кишкового тракту (ШКТ) з низькою якістю харчових продуктів, питної води, неправильним режимом харчування та частими стресами, які відчувають люди в стрімкому потоці подій нашого часу. Важливу роль відіграє спадкова схильність до захворювань, алкогольна та нікотинова залежність. 

Щоб повернути здоров’я органів ШКТ, необхідна допомога гастроентеролога. Саме цей лікар займається діагностикою та лікуванням проблем, пов’язаних з органами травлення. 

Тривожні симптоми: коли варто відвідати гастроентеролога

Спеціалісти рекомендують проходити періодично (хоча б раз на рік) профілактичний огляд у гастроентеролога. Такий підхід дає можливість запобігти розвитку хвороб та уникнути появи небажаних проявів. Консультація гастроентеролога в Універсум Клінік — одному з передових приватних медичних центрів Києва — проводиться також при наявності таких симптомів, як-от: 

Такі прояви можуть вказувати на розлад роботи органів травлення. Тому при їх виникненні необхідно якомога скоріше звернутися до лікаря. Чим раніше буде діагностоване захворювання, тим легше можна його позбутися й запобігти розвитку ускладнень. 

Звернутися до спеціаліста потрібно також при різкій зміні ваги тіла, її зниженні чи підвищенні в обмежений термін (до півроку). Крім того, обстеження у гастроентеролога часто необхідне для виявлення причин та ефективного лікування захворювань шкіри, дихальної та серцево-судинної систем, хвороб крові (анемії). Звертаються до цього спеціаліста також при виявлених відхиленнях в аналізах: підвищенні рівня печінкових ферментів (АСТ, АЛТ), позитивних пробах на вірусні гепатити, зниженні рівня гемоглобіну та інших видах анемії, виявленні паразитарних інфекцій та глистяних інвазій та ін. 

Діагностика стану КШТ 

В Universum Clinic можна не тільки потрапити на прийом до одного з найкращих гастроентерологів Києва, але й пройти обстеження на сучасному обладнанні. Тут проводять інструментальні та інші дослідження, а саме: 

Доступний також весь спектр досліджень крові, сечі, калу та інших середовищ організму, у тому числі цитогістологічне дослідження тканин, одержаних методом біопсії. 

Як проходить консультація гастроентеролога

Первинний огляд лікаря проводиться за такою схемою: 

  1. Збір анамнезу — фахівець вислуховує скарги пацієнта, з’ясовує особливості його способу життя та характеру харчування. 
  2. Фізикальний огляд. Консультація спеціаліста передбачає пальпацію органів ШКТ, яка проводиться через передню черевну стінку. Лікар також визначає їхні межі способом перкусії. 
  3. Призначення додаткових діагностичних процедур. Залежно від попереднього діагнозу можуть проводитися різні види обстежень. 
  4. Визначення схеми лікування — після збору всієї інформації та підтвердження діагнозу.  

Такий підхід дозволяє встановити вірний діагноз та підібрати оптимальну схему терапії без зайвих витрат. При наступних оглядах лікар оцінює ефективність лікування та, якщо є потреба, коректує його.  

Exit mobile version