Генератори за завищеними цінами – НАБУ викрили заступника міністра на отриманні хабаря у $400 000

У НАБУ підтвердили, що заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського затримали на хабарі у розмірі 400 тисяч доларів. Такі щедрі грошові винагороди корупціонери мали отримати через махінації з контрактами на закупівлю «обладнання та техніки» за завищеними цінами (як стало відомо згодом – генераторів).

“Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки, щоб забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання у зимовий період через ситуацію, що склалась внаслідок руйнування об‘єктів критичної інфраструктури. Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього — вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Ті, як з’ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям вищезазначену суму як «винагороду».” йдеться у повідомленні НАБУ

Наразі оперативники проводять невідкладні слідчі дії для встановлення всіх учасників злочинної групи та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, чоловіка з Переяславщини, підозрюваного у зґвалтуванні, засуджено до 9 років – Київська обласна прокуратура.

Exit mobile version