Збройний напад на поліцейських: переяславські правоохоронці проявили професіоналізм під час виконання службових обов’язків (відео)

Учора, 3 березня 2023 року, до відділення поліція у Переяславі надійшло повідомлення про те, що офіцер громади вимагав у заявника хабар у розмірі 100$. Під час перевірки правоохоронцями повідомлення, заявник, тримаючи в руці пістолет, погрожував поліціянтам вбивством. Сьогодні на ситуацію у своєму Facebook відреагував начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, додавши відео роботи переяславських поліцейських:

«Ніколи не можна передбачити, що чекає патрульних на виклику. На кадрах заявник з Бориспільщини вирішив погрожувати поліцейським зброєю. Дякую лейтенанту поліції Володимиру Романенку і старшому сержанту Юрію Шабатіну за виважену реакцію, рішучість і професіоналізм. У багатьох країнах світу провоохоронці 100% відкрили б вогонь на ураження, а тут – поліцейське піклування, людяність і м’яка профілактична бесіда», – написав Нєбитов уточнивши, що у затриманого поки немає «претензій» до поліцейських, а ось у слідчого до нього є. Тепер нападник тверезіє і думає над своїм вчинком в ізоляторі тимчасового тримання. Далі його долю вирішить суд.

Збройний напад на поліцейських: переяславські правоохоронці проявили професіоналізм під час виконання службових обов'язків

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк).

Exit mobile version