Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про мобілізацію, ротацію підрозділів та бойові дії на фронті

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у інтерв’ю розповів про мобілізацію, ротацію підрозділів та бойові дії на фронті. Інформує Proslav з посиланням на видання «Укрінформ».

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про мобілізацію, ротацію підрозділів та бойові дії на фронті
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про мобілізацію, ротацію підрозділів та бойові дії на фронті

Сирський про мобілізацію в Україні

За словами військового, ЗСУ суттєво зменшили запит щодо мобілізації 500 тис. людей.

«Наразі ми переглядаємо чисельність певних частин, які не беруть участі у бойових діях. Це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин», – повідомив він.

Про ротацію підрозділів

Олександр Сирський зазначив, що процес ротації підрозділів вже запущено, однак військо потребує людей.

«Саме тому хотів би, щоб кожен чоловік призовного віку в Україні усвідомлював: від його волі та дій залежить, щоб Україна вистояла», – наголосив Головнокомандувач.

Про ситуацію в Авдіївці

Також генерал розповів про ситуацію, яка склалась в оборонців при бойових діях за Авдіївку. З його слів, під час виходу з міста у полон до ворога потрапили 25 українських військовослужбовців.

Сирський зазначив, що окупантів вдалося зупинити неподалік Авдіївки, використовуючи позиції, які облаштовували під час бою. Основна лінія фортифікаційних споруд розміщена значно далі, у глибині нашої оборони.

Про наступ росіян

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що окупанти намагаються будь-якою ціною вийти на кордони Донецької та Луганської областей, потіснити нас на лівому березі Дніпра у Запорізькій області. Водночас війська рф продовжують нарощувати зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі.

Про контрзаходи від України

За його словами, останнім часом кількість позицій, які вдалося повернути Силам оборони, перевищує кількість втрачених. Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках.

Сирський також зазначив, що на певних ділянках фронту ЗСУ вдалося вирівняти ситуацію щодо артилерії, і це відразу позначилося на ситуації загалом.

Нагадаємо, за перші півроку в Україні планують відкрити 27 рекрутингових центрів до ЗСУ.

Тим часом командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк розповів про плани росіян зірвати мобілізацію та пояснив, чому за допомогою самих українців ворог може завдати нам поразки. Детальніше – за посиланням.

Exit mobile version