Графіки обмеженого споживання електроенергії будуть діяти до кінця опалювального сезону – Сахарук

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що дефіцит електроенергії, який спостерігається в енергосистемі через її пошкодження внаслідок обстрілу російським агресором, протримається до кінця березня-середини квітня.

Тому осінньо-зимовий період Україна проходитиме з графіками обмеження споживання.

Про це повідомляє ProSlav з посиланням на заяву Сахарука виданню Інтерфакс-Україна.

«До кінця березня, на жаль, не вистачатиме достатньої кількості генерації, навіть якщо все буде відремонтовано. Тому житимемо в графіках обмеження споживання до кінця осінньо-зимового періоду, що пояснюється високим попитом на електроенергію та обмеженими можливостями її генерації», – повідомив він.

Сахарук додав, що здебільшого у другій половині весни спостерігається суттєве зниження споживання. За таких умов генерацію з попитом буде збалансовано. При цьому менеджер зазначив, що такий прогноз може бути актуальним тільки за відсутності нових значних пошкоджень енергосистеми.

Оцінюючи темпи відновлення генеруючих та розподільчих об’єктів після останньої атаки 5 грудня, виконавчий директор ДТЕК учтонив, що знадобиться ще тиждень чи днів десять для виходу на рівень постачання, який був до цього обстрілу.

«Всі намагаються вкластися у графіки відключень, але, на жаль, не в усіх регіонах це вдається. До планових відключень додаються аварійні, щоб збалансувати попит та пропозицію в конкретному регіоні. Трапляються також відключення через локальні аварії у зв’язку з навантаженням мереж, а також через погодні умови, що призводять, наприклад, до зледеніння ліній», – сказав енергетик.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що керівники обленерго нестимуть персональну відповідальність за недотримання графіків відключення електроенергії.

Exit mobile version